Vinterdäck!!

Körde till bilverkstaden för att få på mina vinterdäck idag. Två av mina gamla vinterdäck var tydligen inte bra så pappa lovade att fixa det. När jag väl hittade dit (lika svårt varje gång....) insåg jag till min stora glädje att pappa har fixat SPLAJSANS NYA dubbade däck till mig! Så glad jag blev!
Tyvärr blev det ganska fult med fälgarna dom har fixat till mig. Till deras försvar sa dom "Vi trodde ju inte att du hade en SÅDAN bil.... Vi trodde du hade en vanlig Astra eller något..." Haha :) Dom trodde inte jag hade en sån sportig bil!


Till och med jag som inte är så kräsen med sånt tycker det ser för jävligt ut. Men jag får ta hjälp av någon och köpa navkapslar så blir det säkert skitbra igen!



Helt ofattbart..

Trots att jag satt där och både kände det och såg allt med egna ögon kan jag inte förstå att det är sant. Älskade morfar..
Vi måste minnas honom med glädje och för den personen han var innan han blev sjuk. Minnas den busiga, roliga, positiva, omtänksamma, hjälpsamma, skojfriska och kärleksfulla morfar som han var. Allt "skit" och skoj han har hittat på med alla oss barnbarn! Det är helt ofattbart att han inte finns hos oss.


Det är helt ofattbart att den här bilden togs för bara
exakt en månad sen. Allt har gått så otroligt fort..


Jag kan inte fatta det..

Det är i alla fall skönt att han slipper plågas och ha ont. Det är det som är viktigast. Sen får jag ta itu med min sorg och saknad i stället.

25 november klockan 15.10, älskade morfar..

Anledningen till att jag har varit slö med bloggandet den senaste tiden är för att morfar har varit riktigt sjuk och blivit mycket sämre för varje dag och jag har varit mycket på sjukhuset hos honom. Natten till idag sov jag hos mormor i deras bäddsoffa, just like the old times. Men det var för att hålla mormor lite sällskap och för att hon skulle kunna komma in fort till sjukhuset om det skulle vara så.
Som de flesta andra dagar gick jag direkt från praktiken upp till morfar. Jag var där innan jag börjde, på lunchen och efter jobbet igår. Även idag gick jag upp där direkt på morgonen, på lunchen (gick där ifrån kl 13) och sen när jag slutade. Jag vet inte varför men jag gick tidigare idag, redan strax efter 14. När jag kom dit fick jag nästan en chock. På lite mer än en timme hade läget förändrats väldigt mycket. Visst, jag har hela tiden vetat att det inte har varit långt kvar, men detta hade jag definitivt inte väntat mig på en timme. Mamma kom in strax efter mig och då var nästan allihop samlade.

Han slutade först andas men jag såg tydligt att pulsen fortfarande slogs eftersom jag satt vid honom och hade händerna på hans arm. Han tog några andetag till och därefter saktade pulsen in mer och mer för att sen stanna helt. Redan klockan 15.10 slutade älskade morfar att andas, omringad av sina 3 döttrar, 4 av 7 barnbarn och givetvis mormor. De 3 sista barnbarnen kom strax därefter. Vi visste ju verkligen inte att det skulle gå så otroligt fort från att min moster såg tecken på att det var dags tills det var över..

Allt gick verkligen lugnt och fint till och det käns bra att vi var så många där inne. Jag vet inte hur men jag tror att vi på något sätt kände det på oss. Varför skulle annars så många av oss ta ledigt från jobbet, gå tidigare eller något annat. Det enda som hade kunnat göra det bättre hade varit om mina sista tre kusiner också var där just då.
Det känns lite lättare nu med tanke på att han inte lider mer. Han såg så lugn och fridfull ut när vi gick där ifrån.



Jag tar mig friheten att lägga upp den här bilden på oss allihop.
Bilden är tagen på min student -07 och det är jag och morfar i mitten.

Älskade morfar, saknaden kommer att vara enorm, för evigt.. ♥

LÖRDAG!

Lördagen var faktiskt ganska mysig! Massa snö överallt men inte i närheten av så mycket som när vi åkte taxi hem från Herkules. Shit vad det snöade då!  Det var nära att vi inte kom hem eftersom många chaufförer sa nej. Jag klandrar inte dom, hela 108:an åkte vi i typ 20 km/h och såg max 5 meter framför bilen och folk hade kört rakt fram i båda rondellerna hem till mig..
I alla fall.. Jag och Bo började dagen med att gå en lååång runda i snön. Sen åkte vi till hästen och därefter gick vi en runda till!
På kvällen skulle vi mysa och kolla film men jag hade ingen ro i kroppen så jag yrade mest runt, upp och ner, fram och tillbaka.



Här står min bil så fint med sina sommardäck på...

FREDAG!

Jag har inte bloggat på länge så jag tänkte ta igen det nu!

I fradags slutade jag vid lunch, skönt! Speciellt eftersom det snöade hela dagen och jag inte har vinterdäck på bilen.
Jag åkte till Nova och träffade Bo. Efter en fika och mycket tjat lyckades han övertala mig att följa med och festa på kvällen, trots att jag egentligen inte fick följa med från början. Vi fick gå ett varv till på Nova eftersom kravet var att jag skulle ha något nytt att ha på mig ;) Hittade även en stickad sak på MQ som jag har velat ha sen innan så jag köpte även den trots att Bo inte gillade den!


Tim gillar inte snön!


På kvällen skulle vi då festa. Började i Eslöv med att titta på Idol och sjunga lite singstar och gick sen vidare i Eslöv innan vi tog tåget till Lund. Väl framme i Lund besökte vi både Burger King och McDonalds, samt att vi mötte min vän Micke och snackade med honom en stund innan vi gick till Herkules där vi spenderade resten av kvällen.


Torsdag

Då är ännu en dag på LIAn avklarad. Jag fick sitta i kassan idag med och ta emot patienter vilket var lagom. Det värsta med de jobbet är att man får veta saker man inte alltid vill veta. Som idag upptäckte jag två saker jag gärna hade varit utan att veta...

När jag slutade kom Bo och hämtade mig och vi gick upp till morfar där mormor var idag igen. Sen tog jag med mormor hem så att hon åt med oss.

Imorgon slutar jag vid lunch, JEJ!

En onsdag i mitt liv.

Jaha, vad ska man säga om dagen?

När jag kom till min praktikplats blev jag direkt frågad vad jag ville göra. Sen blev jag placerad i kassan hos Marcelle och Anna. Det var trevligt och där trivs jag bra. Men tyvärr kan jag inte sitta där och gömma mig hela tiden utan jag måste ut i verkligheten snart och jag känner en stor press på mig att göra det så snart som möjligt. Men imorgon vill jag inte. Vill sitta i kassan då med.

När jag slutade gick jag upp och hälsade på morfar där mormor också var. Satt och pratade med dom i 1½ timme innan jag körde hem mormor.

När jag kom hem märkte jag att Bo har satt upp en massa gulliga lappar lite överallt i mitt rum. Blev faktiskt riktigt glad när jag såg det.

Nej nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova. Får ligga och titta på mina lappar jag har samlat ihop till jag somnar :)

Godnatt

Så helvetes trött

Är så otroligt trött på livet just nu. Eller kanske inte själva livet men hur det leker med mig och testar mitt tålamod just nu.
Jag började ju på min tredje period LIA (=lärande i arbete, typ praktik) igår. Jag har min LIA på onkologen i Lund där jag även jobbade hela sommaren. Jag trodde att jag skulle klara av det utan problem. Bara komma dit och träffa alla igen, sätta igång och jobba och allt bara skulle vara som vanligt. Men tji fick jag!
På lunchen gick jag upp till morfar och sa hej. (Ja nu erkänner jag. Morfar är jättesjuk och det är därför jag är deppig som fan) Han åkte in akut och blev inlagd i lördags. Jag var förberedd på att han är mycket dålig men fick ändå en chock när jag kom in i rummet igår.
När jag gick där ifrån kunde jag inte hålla allt inne längre vilket gjorde att jag fick berätta för många vad som händer och att det är riktigt jobbigt att vara på onkologen just nu. Kan inte koppla bort det alls när jag är där men jag berättade klart och tydligt att jag absolut inte vill byta LIA-plats till ett nytt ställe där jag inte känner någon. Jag vill va med folk jag känner och där jag trivs. För jag trivs verkligen på onkologen egentligen, både med jobbet och folket där.
Jag blev hemskickad och efter en snabbvisit på Bos jobb åkte jag och mamma in till morfar. Ringde också min bror och övertalade honom att komma in och säga hej till morfar. Jag och mamma stannade så jag kunde dricka kvällskaffe med morfar.

Idag har vi varit hos veterinären med Dibban. Fastnade i en bilolycka och körde fel men efter många om och men kom vi fram. Veterinären hittade lite småsaker men inget stort alls. Dibb blev sprutad och vi passade på att röntga hela ryggen eftersom många tror att hon har något fel där. Det visade sig att hon har en ovanligt fin rygg och det är skönt att veta. Återbesök om 2 veckor och till dess ska hon vila förutom skritt för hand 15-20 min om dagen.
Det är verkligen skönt att veterinären hittade något litet så man kan få rätt på det så att hon kanske blir lite mer ridbar igen.

Vi har varit hemma hos mormor och hjälpt henne nu i eftermiddag/kväll och fikade även där lite. Min moster och hennes man var också där. Trevligt!


Dibban hittade något roligt utanför fönstret hos veterinären!

16 november 2006

Den 16 november 2006 är en dag jag kommer ihåg som om det var igår.

Okej, nu alvsöjar jag det som Bo kom på efter ett bra tag under fikan med Micke idag.. Idag är det ju två år sedan jag tog körkort!!!!!!! SHIT vad jag börjar bli gammal. Det är ju inte klokt vad tiden går fort!
Det hände ju som sagt två saker till samma dag som egentligen hör ihop allt ihop..

1. Jag flyttade Dibban till "Hellgård". Ett ställe i Kongsmarken med en riktigt djup och gropig paddock, ett ridhus med underlag hårt som cement och bara hobbyryttare. Inackoderingarna var trevliga men det räcker ju inte. Flyttade där ifrån augusti -07.

2. Mamman till en av tjejerna i det nya stallet krockade på vägen dit. Blev påkörd bakifrån och knuffades över på andra sidan och blev påkörd framifrån av den mötande bilen. Jävla 108an!

Varför allt hör ihop är för att om jag inte klarade körkortet kunde vi inte flytta Dibban eftersom det är långt ut på landet. Vi hade redan skrivit kontrakt så den enda utvägen var att klara uppkörningen!


Årsdag!

Idag är det ingen vanlig dag! Idag är det en dag som ska firas! Det är årsdag för något eller tvåårsdag om man ska vara exakt. Egentligen är det tvåårsdag för 3 ganska stora saker men en sak som är värd att fira!

Vad detta är avslöjas i eftermiddag eller ikväll!

Dagens tävling, årets sista.

Dagens tävling var ända borta på Bollerup där jag var förra året också och blev placerad i LB för första gången.
Första klassen, LB:1, gick över förväntan. Två småmissar som gjorde att vi tappade en hel del poäng men det är ju sånt som händer. Slutade i alla fall som tvåa av 30 starter!

Andra klassen schabblade Dibban bort totalt. Ja, jag lägger all skuld på henne för det var faktiskt hennes fel. Varför hon gjorde som hon gjorde vet jag verkligen inte. Allt blev verkligen pannkaka eller ännu sämre. Fick kommentaren "Fin häst som för dagen inte var helt samarbetsvillig" vilket var ganska milt uttryckt..

Det var i alla fall skönt att avsluta säsongen med en placering och en så pass okej ritt i LBn, och att jag fick höra många trevliga ord om min häst av domaren på prisutdelningen. Detta var ju den sista tävlingen för i år.


Fredag!

Då var det fredag och kväll, skönt!
Jag ska bara sitta i soffan med benen på soffbordet och titta på tv och njuta av livet. Det är riktigt skönt att bara kunna slappna av och veta att allt är färdigt. Inget jag måste göra just nu. Alla tentor och arbeten är klara, för ett tag i alla fall. Hade 45 minuters feedback på vårt arbete med läraren idag och vi fick bara massa positiva kommentarer på vårt enormt stora arbete! Vi i gruppen blev riktigt glada och berömde oss själv ännu mer ;)

Mamma var så snäll och åkte till Dibban innan idag så allt var färdigt när jag kom dit. Allt jag behövde göra var att gå en runda med henne i ridhuset så att hon fick röra sig men ändå spara lite energi till tävlingen imorgon.

Snart är det Idol, jag har en stark känsla av att soul inte är Johans grej så han kommer vara kass ikväll.


Torsdag

Jaha, då har man skrivit tenta idag då. Gick väl sådär, lite bättre än väntat men en sak gick värre än väntat. Jag hoppas verkligen att jag klarade det fast än jag inte tror det. Jag är verkligen kass på fonetik. Men jag tror i alla fall att jag satte intyget perfekt, de som börjar med "this is to certify that..." alltid något positivt ju.

Har också tränat idag och det gick faktiskt bättre än väntat. Men det är fan dags att jag skärper mig nu. Det kan inte fortsätta så här.

Helvete!

Jag har tenta imorgon och jag kommer misslyckas totalt. Detta är helt sjukt. Jag försöker och försöker men det går inte. Mina tankar är någon helt annan stans långt ifrån engelskan. Jag läser samma saker hela tiden men har ingen aning om vad där står. Detta går inte. Inte nu.
Jag får gå dit imorgon, förbereda mig på att faila totalt och ställa in mig på att göra omtenta och hoppas på att allt har lugnat sig lite till dess.
Bara jag kommer ihåg att börja intyget med "This is to certify that..." så är det ju lite mindre pinsamt då jag har misslyckats helt med det på båda småproven vi har haft, trots att jag vet vad det heter.
Jag kan också urine tract infection, men det har ju sina förklaringar till det. Och något som jag är riktigt grym på är att översätta engelska meningar till bra svenska.

Men så fort jag kommer till den delen med att göra substantiven till verb "-turn the nouns into verbs!"  eller till fonetisk skrift vill jag bara lägga pennan och springa ut från salen. Det som står i fonetisk skrift hade lita bra kunnat vara på japanska för min del. Jag fattar ungefär lika lite.

Nu ska jag ta ett sista ryck i mitt pluggande, sen ska jag be till Gud att det ska komma exakt "rätt" saker på tentan imorgon så att jag klarar den. För vem vet om allt är lugnare när det är omtenta? Det kanske till och med är ännu värre kaos då är nu?

Godnatt i alla fall..


Dagens shopping..


Jag gillar verkligen min nya tomte och längtar tills han ska fram! Tror han ska sitta i fönsterkarmen. Eller på hyllan ovanför tvn? Äsch, det får vi se. Det är ju ett tag kvar tills han ska fram. Jag köpte en sån där gammaldags ljusstake också och ett datumljus. I like ljusstaken ♥ Köpte också blockljus jag ska ha till min adventsljusstake sen.  Eller adventsljusstake är nog fel ord? Det är ju ingen ljusstake.. Aja, det är vad det är!

Visst är min tomte riktigt söt?


Vellingeblomman

Nu har vi precis kommit hem från Vellingeblomman jag, mormor och mormors "kompis" Siv. När vi skulle hämta Siv i morse och hon kom ut från sitt hus slog det mig, det var ju DEN Siv! Min gamla mattant när jag gick i ettan till trean! Min mormor jobbade som mattant på en annan skola förr så alla mattanter på alla skolor här i Staffanstorp har alltid vetat vem jag är.
I vilket fall som helst hade vi trevligt. Jag handlade en tomte och lite ljus och så fikade vi mitt i shoppingen.


Idag blev jag riktigt rädd..

Idag var det ju då dags för vår redovisning av vårt 50-sidiga arbete.
Min dag började med att jag missade bussen som ska gå 08.07 men detta varierar från 07.55-08.20, idag den tidiga varianten Så jag fick vända på klacken och röra mina små ben snabbt till min bil 30 meter bakom mig. Körde till andra sidan byn och hann precis med bussen därifrån.
Väl inne i Malmö var det helt sjuka köer som vanligt så efter att ha suttit i kön mer än 10 minuter hoppade jag av bussen en hållplats tidigare och gick sista biten. Bussen jag skulle byta till hade först uppehåll innan den körde och sen fastnade även den i en kö! Sådana här dagar undrar jag verkligen varför jag försöker vara duktig och åka kollektivt i stället för att köra själv. Jag kom inrusande i salen några minuter försent under tiden resten av gruppen förberedde redovisningen, vi hade blivit lottade att börja (givetvis när jag var sen).

Nu till det räliga som hände:
Jag började att redovisa efter inledningen så jag började efter kanske 2 minuter. Jag hade en ganska liten del som tog kanske 3 minuter att redovisa, sen var jag klar! Efter kanske 15 minuter började jag känna mig konstig och tänkte gå och sätta mig. Jag skulle smyga lite diskret bakom de andra i gruppen men när jag kom fram till väggen började det svartna och synen försvann mer och mer. Eftersom jag inte såg vart jag gick så stannade jag där och lutade mig mot väggen. Då började Maries röst försvinna mer och mer och ett starkt brusande ljud hördes i stället. Jag började svettas så mycket som om jag satt i en bastu. Det fullkomligt rann av mig överallt. Jag skulle precis sträcka upp armen och peta till Maria eller Johanna men då märkte jag att tungan hade domnat så jag inte kunde prata och jag orkade inte heller röra armen så långt. Där stod jag intill väggen, bakom mina gruppmedlemmar så ingen såg mig, utan att se, höra eller kunna säga något. Svetten bara rann och rann utan att jag kunde göra något.

Sen kom allt tillbaka och redovisningen var slut. Jag skyndade mig ut på toaletten för jag svettades fortfarande som ett djur. När jag kom tillbaka märkte alla att något var fel och jag berättade. Min lärare skyllde först på att jag hade varit nervös och bla bla bla. När jag hade förklarat 20 gånger att den redovisningen inte var något alls att vara nervös för och att jag inte har känt något obehag inför den alls så gav hon sig om det. Men hon gick snabbt över till att få det till att jag äter för lite. Det är ju klart. Jag är smal alltså äter jag för lite. Det säger sig själv! Eller inte!?! Hon skulle bara veta..

Jag drog till med en frukost à la Sanna framför ögonen på henne sen. 2 st ostbullar med pålägg, kanelbulle, en klase vindruvor, drickyoghurt, te, apelsinjuice. Det tryckte jag i mig på 10 minuter och var sen redo för lunchen...


1 månad

Idag fyller min blogg en hel månad! Grattis till min blogg! Eller något.................?

Skulle mest bara säga att utseendet är låångt ifrån klart än. Ni får ha lite överseende med hur det ser ut nu under tiden "ursäkta röran, jag bygger om" eller något liknande..

Nu ska jag lägga mig och läsa igenom redovisningen igen, därefter ska jag sova. Måste sova tidigt idag för jag sov väldigt lite inatt av olika anledningar.


Måndag kl 19.41

Sitter i soffan med en stor kopp varm choklad, tittar på tv, snackar med folk på msn och går igenom redovisningen till imorgon. Jag har sååå svårt att komma ihåg allt jag ska säga, illa!


Fars dag.

Igår var det väldigt stressigt. Man måste hinna med mycket vissa dagar!

9.00 Upp och åt frukost.
9.30 Förberedde redovisningen och pluggade till tentan
12.00 Körde till stallet
14.45 Hemma igen och gjorde mig iordning
15.15 Rusar in genom mormor o morfars dörr och säger hej, fikar lite snabbt
16.00 Entrar Citygross för att köpa present till mammas sambo
16.16 Möter upp min bror i Malmö.
16.25 Hemma hos pappa.
16.45 På restaurang

Det blev det ett lugnt besök på restaruangen och sen en promenad hem till min bror där vi drack kaffe och pratade lite. Sen sa vi hejdå till pappa och jag lämnade min bror 19.10 för att han skulle spela match. Därefter kunde jag tack och lov ta det lugnt och mysa med Bo. Efter att jag hade gett mammas sambo, min så kallade "plastpappa", hans farsdagspresent.
Nu tänkte jag skriva något halvironiskt om de där att jag måste ge mammas sambo (som själv har valt att inte ha barn) en farsdagspresent varenda jäkla år. Men jag hoppar över det för folk kanske tar det seriöst och blir arga på mig.

"matlagningen" igår..

Så här duktig var jag igår när jag lagade mat ;)
Nej men jag glömde ta ut det jag behövde från frysen så då fick jag skylla mig själv och bli fattig i stället!

       
           Min goda mat                                         Bo gillade i alla fall det!


Vi låg och mös i soffan och kollade på Tomten är far till alla barnen. Jag har sett den innan men det var riktigt längesen så jag kom inte ihåg så mycket. Men shit vilken film! Det är underbart roligt hur folk kan ställa till det för sig..

Maat!

Mamma och Jonas flydde i all hast till Köpenhamn över natten, vilket betyder att jag måste ta hand om mig själv (jag klagar inte, trivs bättre då) och då laga mat själv. SKÖNT! Men eftersom jag inte är van vid att laga mat själv har jag riktigt dålig fantasi och det blir oftast samma sak (lax, potatis och holandaisesås eller fläskkotlett, sås och potatis).
Är det någon som har tips på vad jag kan laga idag?
Annars blir det nog den där kycklinggrytan med dill och citron jag har gjort någon gång innan..

Shit, jag måste verkligen samla goda recept innan jag flyttar...

Eftersnack

Jag kan inte låta bli att tycka att Lars är riktigt cool trots hans konstigheter. Jag har precis kollat på Eftersnack och när Lars ska sjunga End of the road säger han: "Ja! Ska vi sjunga den dära skitlåten igen, yes vad kul" och därefter sjunger han inte ett ord utan bara håller ett tal där han bland annat tackar för att inte tjejerna blev utröstade.
"Jag tänker fan inte sjunga den här larviga låten utan jag tänker krama mina tjejer............ är det nu refrängen kommer eller?"  Han bemödrade i alla fall sig att sjunga refrängen tillsammans med de idoler som är kvar.

Shit, varför har jag blivit så biten av Idol? Jag har aldrig gillat det innan. Tycker det är ett väldigt tramsigt program egentligen. Jag är lite som Lars.


Shit!

Jag blev lite svettig ikväll. JOHAN hängde löst. Gud. Det får barra inte hända än. Nej, han ska inte vinna men han ska vara kvar ett tag till. Shit vad rädd jag blev. Nästan dags att jag börjar rösta i stället för att lita på svenska folket!


Örngott

Köpte ett örngott i stan för att Bo ska veta vilken kudde som är hans så han ger fan i mina ;) Fast han märkte inte ens det..


Fika på stan

Träffade Johan på stan i dag och åt lite frukost med honom. Skönt att träffa en sån underbar människa i dag, trots att vi ses så sällan. Vi träffas nästan aldrig sen jag slutade jobba på Frigo. Tråkigt! Men det är klart bättre med sällan än aldrig. Espresso House frukost "klassiker" var verkligen ingen höjdare... Den hade jag kunnat vara utan!

   


Johan!

OKEJ ÄR INTE BRA!!

Jag är riktigt trött på att alltid finnas där för folk när det behövs men när JAG behöver så POFF! Alla borta.. Var finns ni när jag behöver er? Det är sååå sällan jag verkligen behöver någon att snacka med, någon som skickar ett sms o visar att man finns där. Nu måste jag själv ta kontakt med folk för att någon ens ska fråga hur det är. Svarar man att det är okej fortsätter samtalet om annat. I min värld är "okej" inte samma sak som bra!

Det finns en människa som är ovärderlig. Det är Carro. Vad skulle jag göra utan dig? Men ni andra då? Är ni verkligen så fega så att ni väljer att undvika döden på avstånd framför att finnas där för en vän?

Jag kanske behöver någon som ringer mig? Någon som skriver till mig? Någon som frågar hur jag mår och lyssnar på svaret?


Rocktema i idol

Kan nästan inte sluta le som en liten unge sen jag läste att Johan ska sjunga Alice Coopers Poison på fredag. Fy för vad jag kommer sitta klistrad i hans framträdande. Poison är en låt som jag alltid har tyckt väldigt mycket om och jag tror den passar Johan perfekt.
Att Anna valde Cher är väl inte helt otippat men för mig är inte det rock. Inte på de sättet. Jag förstår att hon valde det för Anna klarar absolut inte av riktig rock. Men jag kanske är för ung för att förstå.
Men jag tycker i och för sig inte att Bon Jovis Livin' on a prayer är så rockig heller som Kevin ska sjunga. För mig är det mer en myslåt. Men det är klart, han hade inte heller klarat av ren rock..

Fredagens ena stora fråga är dock hur lilla Lars kommer göra. Ska han göra något seriöst eller tramsa till det igen? Jag har inget emot hans tramsande så för min del får han får gärna fortsätta med det. Jag tycker mest att det är roligt att folk blir så upprörda. Det är upp till honom hur han tolkar låtarna.

Den andra stora frågan är vem som kommer åka ut. Jag tror främst på Robin B eller Alice.

Min egen ordning på hur jag vill att folk ska åka ut ser ut så här:  Anna, Alice, Robin E, Robin B och sist Lars.
Johan och Kevin ska mötas i finalen där Kevin vinner så att han glöms bort ganska snabbt medans Johan växer och blir stor.


”Det var en olycka”

"Jag styckade inte Carolin"

Nej men hur fan kan benen då vara skilda från kroppen? Helvetes jävla äckelidiot! Jag vill sååå gärna "leka" lite med honom. Som jag har skrivit tidigare borde han stenas. Inte till döds utan bara väldigt mycket flera gånger. Så att han får plågas ordentligt i många år.

Tidigare inlägg..

Okej, jag kanske blir påverkad av vem som vinner valet men bara väääldigt lite så att jag inte kommer märka skillnad ändå. Men jag kan ändå inte påverka vem som vinner så därför anser jag att det inte är lönt att bry sig. Det som händer det händer, inget man kan göra något åt.

Det samma gäller finanskrisen. Jag är inte ett dugg insatt i vad det egentligen innebär och det är inte heller något jag kan påverka. Det är bara att gilla läget! Om jag hade satt mig in i det kanske jag hade gått och oroat mig för något som jag inte hade kunnat påverka. (Är där något att oroa sig för?) Allt jag vet är att lägenhetspriserna sjunker och det är ju bra för mig. Hoppas det bara håller i sig med låga priser tills det är dags för mig att köpa lägenhet när jag går ut skolan och får jobb. Gå ut skolan gör jag ju om 7 månader, håller det sig så länge tro? Hoppas det!
Jag är ju trots allt 20 år nu, nästan 21 när jag är färdig med utbildningen så det är verkligen hög tid att flytta hemifrån och bygga upp mitt eget liv!!

Valet hit och valet dit

Överallt snackas det om valet i USA, i radio, på tv, på internet och folk överallt. Jag är så fucking trött på det! Det har snackats om det i en månad nu och det avgörs inte förrän imorgon om jag har fattat det rätt?!? Varför har vi valvaka på svensk tv? Folk frågar vem jag tycker ska vinna, vad ska man svara? Svarar jag att jag inte bryr mig blir folk förvånade och näst intill förolämpade. Måste jag tycka något? Påverkar det ens mig överhuvudtaget? NEJ! Varför då lägga energi på det?
 
JAG BRYR MIG INTE!!!

Måste jag bry mig?

Är hemma i dag. Ingen skola. Skönt.

Jag har egentligen massor att göra men jag har ingen ork till något. Borde plugga till tentan vi har i engelska torsdag nästa vecka och till redovisningen av vårt 50 sidiga arbete på tisdag. Jag borde även komplettera en tenta och städa lite här hemma. Plus att jag ska till Dibban och rida.
Jag orkar inte, vill inte göra något. Har sovit väldigt dåligt i natt igen.



Här har vi den fina gruppen Sturefors. Jag är som vanligt minstingen i gänget!


Tävlingen i lördags..

Jaha, jag får väl nämna några rader om den nu i stället då.
Min första start var inte förrän 13.30 så jag hade sovmorgon. I den första klassen, LB:2, blev hon väldigt stel, springig och ostadig så fort jag kom in på banan, trots att hon gick bra på framridningen. Rättade till det lite innan jag började rida programmet och det kändes bättre än väntat.  Fick dock lite lägre poäng än jag hade hoppats på.

Bestämde mig på plats att jag skulle rida LA:3 också. Mamma skulle ändå hjälpa Kristin så jag kunde lika bra rida den med. Hästen dummade sig bara en gång på framridningen men det gjorde att folk höll avstånd efter den lilla incidenten ;)
Hon kändes riktigt fin inne på banan men ändå kändes det genom hela programmet att det hade kunnat vara bättre. Hade det inge varit för att hon gjorde ett klockrent galoppombyte i mellangaloppen hade vi blivit placerade, irriterande!

Det gick riktigt bra för Kristin, hon blev i alla fall placerad i sin första LA! Grattis till henne!

Över lag är jag faktiskt nöjd med henne med tanke på omständigheterna och att hon inte har varit ridbar ett tag!


Jag måste bara berätta en sak som hände på tävlingen som var riktigt obehaglig..
Där var en häst som sparkade som en galning i transporten och ägarna syntes inte till på länge. Efter en bra stund hittar någon ägarna som kommer ut till hästen. Då har den fått frambenet över bommen och ägarna står mest och tittar och försöker lyfta ner benet vilket inte går. Efter ett tag får hästen riktig panik och sliter och sparkar hur mycket som hellst. Den för över det andra frambenet också och kasar med framdelen över bommen. Han fortsatte med sitt intensiva sparkande och kravlande och kommer på något sätt så långt fram att frambenen och nacken ligger ut genom framdörren, huvudet fortfarande inne p.g.a. att den fortfarande satt fast i transportgrimskaftet och baken rakt upp ovanpå bommen.
Här trodde jag att den skulle bryta nacken på sig själv så jag vände mig om. Då hör jag riktiga smällar, sparkar och folk som skrek, sen blev det helt tyst...  Jag trodde då att hästen var död och vågade först inte vända mig tillbaka men gjorde det efter ett tag. Då står hästen upp framför släpet och har alltså kravlat sig ut genom framdörren!?!!
Ägaren gick runt med hästen ett tag som var halt på ena frambenet och körde därefter hem ganska fort.

Förresten..

ÄNDRING AV UTSEENDET PÅGÅR!

Jag ber om ursäkt för att det eventuellt ser för jävligt ut för tillfället. Pillar lite här och var för att försöka få det så bra som möjligt. Då jag inte är någon stjärna på det här kan det ta tid så ha tålamod!

Allt ska förhoppningsvis bli färdigt i kväll.


Wrage

Det är alltid trevligt när folk ringer och snackar en stund. Extra trevligt är det när det är folk man inte pratar med så ofta. I dag ringde Wrage, en gammal klasskompis. Vi gick i samma klass i nian, alltså för måååånga (typ 5) år sedan. Dagen vi slutade nian var sista dagen vi sågs eller ens pratade med varandra, till en dag i somras då han helt plötsligt ringde min mobil och vi snackade säkert en timme om allt möjligt. Sen har han ringt två gånger till och vi har pratat lika länge varje gång. Faktiskt riktigt trevligt och vi ska antagligen ses någon gång snart också!

Lernia College

Har haft lite krångel med min blogg den senaste tiden så det är dels därför jag inte har skrivit så mycket de senaste dagarna men även för att jag inte har haft tid. Nu ser det ut som om allting fungerar igen, tack och lov.
Nu ska jag till skolan en heldag. Vi ska ha projektgruppsmöte med handledaren en stund i dag också. Vet inte om det kan tillföra vårt arbete något eftersom vi redan har lämnat in det ;) men kanske något till redovisningen nästa tisdag.

Min skola har tydligen bytat namn till Lernia College, låter fint va?

Nu ska jag gå till bussen, frågan är bara om jag ska ha min skinnjacka eller min nyinköpta, supervarma, snygga Peak jacka som jag så länge har velat ha.. Svår fråga!

Ibland blir man så arg..

Jag och mamma skulle släppa ut hästarna i morse och det var full aktivitet på hela gården då folk hade hyrt in sig i för att träna för Piia Pantsu, OS-ryttare. Mamma började med en häst som är riktigt galen i vanliga fall och som väntat var han ännu värre i dag när där hände saker. Hästen är typ 175 och studsar som en studsboll och reser sig och håller på. Han är verkligen riktigt farlig!! (Det var han som hoppade på mig för några månader sen så att jag var tvungen att gå med kryckor i en vecka och inte kunde gå på foten alls på två veckor.) Det är ganska långt till våra hagar och den galna hästen går långt ner men när mamma kom fram till första hagen sa jag åt henne att släppa honom i den eftersom den är tom för tillfället. Sen kom vi in i stallet och då blev en av stallägarna tokig och fly förbannad för att vi hade släppt hästen i fel hage!! Jag blev riktigt arg och sa "man ska väl för fan inte riskera sitt liv när där är en ledig hage!" Men tydligen skulle man det eftersom hästen absolut inte fick gå i den hagen så vi var tvungna att flytta honom. Helt jävla onödigt!!!!

Dagens tävling

Orkar jag inte skriva om nu! Är riktigt trött. Kom hem sent och sen var det iväg och kvällsfodra i stallet. Har precis kommit ut ur duschen och ska sova nu. Kan ju säga så mycket som att det var en riktigt spännande och händelserik tävling! Återkommer med en rapport från tävlingen i morgon! God natt!

Tävling

Håller på att förbereda inför tävlingen i dag. Startar inte förrän 13.30 i första klassen, skönt! Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska rida LA:n med men det får jag se på plats hur hon känns. I vilket fall som helst kan jag inte satsa på något bra resultat med tanke på omständigheterna. De gånger jag har ridit henne har jag mest ridit henne lång och låg, har inte ens börjat "sätta" henne igen så att hon får mer tyngd bak. Men men, vi får göra det bästa av situationen och sen får vi se vad som händer!

RSS 2.0