Fröken Näsig



Mina fina blommor jag fick av onkologen igår. Dock inte världens bästa bild. Btw skriver man onkologiska kliniken med litet o (inte stort som det påpekades att det ska vara i vårt arbete). Frågar man Susann eller Peter får man ett rytande: LÄS SVENSKA SKRIVREGLER! Ojojoj säger jag bara! Tur att det finns experter, vad hade vi andra annars gjort?
Jag har förresten blivit näsig. NÄSIG???? Vad är det för jäkla ord? Peter(utbildningsansvarig) sa det igår "hemskt vad hon har blivit näsig den där Sanna Palm".

Nu ska jag till min älskade HibbaDibba. Jag hoppas hon är snäll annars får hon pisk i gumpen!

Glöm inte läsa inlägger jag skrev inatt!

Mvh Fröken Näsig.

EXAMEN!

Då är äntligen examen över! Jag är sjukt glad men även STOLT! Jag är faktiskt sjukt stolt över mig själv att jag har klarat av detta till slut. Oppositionen idag var absolut inte det lättaste heller. Mycket folk var där och lyssnade vilket gjorde saken ännu värre. När det var min och Ulrikas tur att vara respondenter (="försvara" vårt arbete) så traskade både vår handledare och Ida in för att lyssna. Snacka om att jag blev nervös! Jag lämnade rummet ganska snabbt eftersom vi hade paus för att rymma från all nervositet och press. Sen vågade jag inte ens titta åt deras håll förrän efteråt :) Jag blev faktiskt riktigt glad att Ida kom dit, trots att jag skämdes för allt som inte var perfekt osv. Men efteråt fick vi blommor av onkologen som Ida gav till mig! Jag blev fan helt tårögd!

Jag är glad att vi inte blev sågade vid fotknölarna som några andra i alla fall!

Därefter blev det skumpa och massa plockmat som skolan bjöd på. Massa massa skumpa om man ska vara petig. Jag tror jag hivade i mig 4 glas innan det var dags att åka vidare hem till Marie ooch grilla. Där hade vi riktigt trevligt. Vi drack vidare, grillade och hade det allmänt trevligt. Det är kul att ibland umgås med äldre människor, trots att vissa lätt skulle kunna vara min mamma!
 Nu ska jag sova. Ska jag vara ärlig så är jag lite berusad. Både av alkohol och mitt lyckorus jag har befunnit mig i hela dagen.

Imorgon är det middag på restaurang som skolan bjuder på, det är bara att tacka och ta emot!


EXAMEN IMORGON!

Nu ska jag köra till stallet och rida min lilla bonushäst. Lilla och lilla ska man väl inte säga eftersom hon rent storleksmässigt är i princip dubbelt så stor som Dibb :) Direkt man sätter sig i sadeln får man intryck av en elefant men så fort man tar tyglarna är hon helt underbar! Det är verkligen kul att rida en sån välriden och utbildad häst! Lite synd bara att jag har alldeles för få kilo att trycka ner i sadeln. Dibb får i alla fall vila nu två dagar i rad men vet har sagt att det absolut inte gör någonting om hon har gått hårt några dagar i rad! Annars får jag alltid sjukt dåligt samvete när hon vilar mycket men det behöver jag inte ha efter Staffans ord!
På vägen hem ska jag handla något jag kan grilla imorgon efter examen. Shit, jag kan inte fatta det! Det är IMORGON!! Det är detta vi har väntat på i två år! 

Visst, vi har en djävulskt jobbig opposition framför oss men när det blir jobbigt får vi tänka på skumpan som väntar på oss efteråt! Detta kommer gå bra :)


:)

Är nästan färdig med oppositionen nu. Har skrivit massa stödmeningar under tiden jag har läst igenom arbetet så nu är det bara att skriva ihop det till en text. Detta kommer gå bra :)

Måste också uppdatera min lista eftersom en sak fattades:

28 maj Examen (IMORGON!!!)
28 maj Grillning med klassen
29 maj Lernia bjuder ut oss
30 maj Examensfest hemma
1 juni Första dagen som fast anställd
1-7 juni? Mammas o Jonas flytt
8 juni 1½ år med Bo
15 juni Min flytt

Opposition

Hur får man 4 "ja" och 1 "bra" till att utvecklas till 25 minuter? Det är det jag trollar med för tillfället.
Jag skriver oppositionen på Saras och Sofies examensarbete och det är riktigt svårt. Jag tycker ju att deras arbete är bra och att dom har gjort på ett bra sätt osv. Klart att där finns vissa saker jag undrar över varför dom har gjort just på de sättet och så. Men jag har inte speciellt mycket att komma med.
Hade varit lättare om jag skulle opponera på ett dåligt arbete :)

Och ja, jag har fortfarande internet hemma men jag klagar inte!


telefon och bredband

Nu sitter jag och terroriserar en stackars kvinna på en kundtjänst om bredband och telefoni. Hon har tålamod som sitter där och svarar på alla mina dumma frågor nu i snart en timme. Sen när jag loggar ut kommer en ny jävel med samma dumma frågor och hon är tillbaka på ruta 1. Stackars människa egentligen! Men dom får skylla sig själv när dom har en chatt :)
Jag vill egentligen inte ha någon fast telefon då vi inte har någon användning för den. Vi får bara betala en massa fasta kostnader i onödan. Men men... Vi ska i alla fall ha hemligt nummer, det är en sak som är säker.

Internet kommer vi att få 2-4 veckor efter flytt, shit!

BRB så att säga :)

Skulle mest bara säga hejdå. Eller inte hejdå som i att ni ska räkna bort mig, absolut inte! Men om allt går som det tydligen är planerat (inte från min sida) så är detta sista dagen med internet här. Det ska stängas av nu för att kunna kopplas in i mammas o Jonas hus om en vecka. Logiken i det där förstår jag absolut inte, men men.
När jag får internet igen har jag ingen aning om, förhoppningsvis direkt vi flyttar in i lägenheten om 3 veckor.

Jag kommer att blogga när jag får tag i internet igen, det lovar jag! Så glöm inte komma in här med jämna mellanrum för det är en händelserik och spännande resa jag har framför mig!

- Examen
- Grillning med klassen
- Lernia bjuder ut oss
- Examensfest hemma
- Första dagen som fast anställd
- Mammas o Jonas flytt
- Min flytt

Imorgon ska jag göra en sak som jag inte har gjort på 7 månader, jag ska TRÄNA! Det är verkligen dags nu när hon har blivit friskförklarad och allt. Men det är skönt att det blir i "vårt" ridhus nu första gången.

Vissmarlöv

Igår när vi hade lämnat in examensarbetet kände jag en sådan stor lättnad. Jag blev riktigt glad och njöt av livet i typ 3 timmar. Sen fick vi bannemej ut de arbetet vi ska opponera på (eller vad f*n det heter) och lyckan bröts. Jag som hade sett fram emot att ta det lugnt i alla fall en dag. Men nu är det faktiskt så att jag SKA det ändå! Behöver ju inte börja just idag, jag kan vänta lite.
Idag ska jag i stället åka till mormor och äta frukost, sen ska vi till någon grej i Vissmarlöv som skulle handla om något om sy och lappteknik och sådär tror jag :)

Just nu

Mående: Underbart men trött 
Smink: Inget
Klädsel: Mjukis och linne
Händelse: Skickat in examensarbetet!
Planer: Sitta i solen en stund, rida och träna bodypump
Vill ha: Vår lägenhet NU!
Fundering: Nu försvann solen, är det okej att sova i stället?
Saknad: Bo
Bästa: Att examensarbetet är klart
Behov: Möbler
Köp: Inget, inget inget!
Mat: Allt som finns!

Blixtar och dunder

Jag som skulle sova gott en natt med gott samvete nu när examensarbetet är färdigt. Tji fick jag! Vaknade vid 4.30 av världens åska. Det smällde så mycket att jag höll på att studsa ur  sängen. Jag vaknade nog när det var precis ovanför för det både blixtrade och dundrade samtidigt heeeela tiden.


Bild från dmi.dk

NÄSTAN FÄRDIG!

Mina kära läsare, var har ni tagit vägen? Helt vrålstopp på besökslistan ju!?

Aja, examensarbetet är näst intill färdigt. Ska bara läsa igenom det en sista gång till morgonkaffet imorgon och sen skicka in det. Det är kul nu när man har kommit så här långt! Men även lite irriterande eftersom man kommer på massa saker man vill ändra nu i efterhand. Men så är det väl alltid antar jag. Och om man skulle ändra, vad är det då som säger att det skulle bli bättre för det? Det kanske rent av blir sämre!



Examensarbete

Då är det dags att åka in till Lund och möta Ulrika. Vi ska pilla ihop det sista med vårt examensarbete. Sååå skönt att vi är nära slutet! Visst, det är ju en del kvar men vi kommer absolut hinna få det färdigt tills imorgon :)
Det känns både skönt och sorgligt, faktiskt! Det är ju detta vi har jobbat med nu i typ 10 veckor.



Ooops! Måste skynda mig, kom på att jag måste packa ner datorn med!

Ta hand om er ♥

13 maj



Så här fin var minneslunden på kvällen den 13 maj, morfars 75-års dag. Det var inte där vi skulle fira den.. Det är i alla fall skönt att vi har en sån sammanhållning i släkten, inte alla som har det.



Vi tände hela stolpen, alla 36 ljus för att hedra vår älskade och saknade morfar, ingen skulle missa att det var en speciell dag just då.


Cocktailtomater

En grej som jag har tänkt på varje sommar att jag vill ha när jag bor själv är en tomatplanta. När jag har tittat på lägenheter utan balkong har tanken alltid slagit mig förr eller senare "men där kan jag ju inte ha min tomatplanta..." Nu när vi har köpt en lägenhet med både balkong och liten miniuteplats har jag min chans. Jag har tänkt på min lilla tomatplanta varje dag sedan kontraktet skrevs och tvingat mig själv att vänta. Nu äntligen står där 3 st utanför dörren som mamma har köpt, 2 till mig och en till sig själv!
Jag vet inte varför jag har fått det på huvudet men det är så extremt gott att plocka sina egna solvarma cocktailtomater direkt från plantan!

Nu ska jag återgå till mitt examenarbete, wihoo vilken fredagkväll!



Hoppas mina plantor ser ut så här sen!

Trelleborgsbesök idag

Nu har vi precis kommit hem från en liten utflykt till Trelleborg! Köpte ett jättefint köksbord med 6 stolar där. Tur att jag har köpt kombi så att vi fick in allt i bilen! På vägen hem körde vi in om alla affärer vi hittade så nu har vi köpt kaffekokare och en matta till hallen också. Vi kunde snabbt stryka en del på "måste ha 15/6" listan, speciellt eftersom vi fick en hel del bra att ha saker av mamma igår så som diskmedel, rengöringsmedel, toapapper, disktrasor osv.
Nu har vi snart allt vi behöver för att klara oss i början!


Visst är det ett fint bord vi har hittat!

Idag är det morfars dag..

Godmorgon mina kära läsare!

Nu ska jag snart gå och köpa bullar och gå hem till mormor. Idag får allt annat så som examensarbete, häst osv vänta. Idag är det ingen vanlig dag för idag skulle min älskade morfar fyllt 75. Nu blir det inte så för att en rälig sjukdom kom ivägen. Jag ska hålla mormor sällskap under dagen och hjälpa henne att fixa mat och sådant. Det kommer bli en tuff dag, därför vill jag inte låta mormor vara ensam.
Ikväll när de andra kommer dit ska vi äta och gå till minneslunden. 

Jag älskar dig morfar ♥


Posten

Traskade precis ner till posten för att skicka iväg min gamla tävlingskavaj till någon som köpt den. Kom hem och hittade min bekräftelse på adressändring i postlådan som ska skickas iväg så nu är det bara att ta en vända till...


Fullt upp

Jag har inte bloggat på länge, dåligt igen! Men ju mer som händer i mitt liv desto mindre hinner jag blogga! Den senaste tiden har varit fullt upp med jobb, examensarbetet, planering/inköp inför flytten osv. Mitt i allt har det varit bonnamarknad här i Staffanstorp. Där finns aldrig något att köpa utan mest skit och samma sak varje år men det är ju en tradition att i alla fall gå gatan upp och ner. Just den här gången hittade jag faktiskt något! En potatisskalare som Bo vill ha och vi har letat efter. Han vill ha en sån speciell sort som i princip inte finns mer. Nu hittade vi i alla fall en så mamma köpte den.

Jag, mamma, Jonas, Andy, Sandra och mormor var på två kockar och åt på lördagskvällen med. God mat och trevligt sällskap. Sen gick vi rakt över vägen hem till mormor och åt rabarbetkaka hon hade gjort :)

Jag och Bo var på inflyttningsfest i Eslöv i fredags. Det var också trevligt men det blev väl lite mycket att dricka för oss båda två. Förstår inte hur det gick till :P

Adressändring

Folket på adressändring börjar nog snart undra :)

Igår morse skickade mamma in en adressändring på henne, mig och hennes sambo. Idag på morgonen ringde hon och drog tillbaka den på mig och strax därefter skickade jag in en ny på mig själv via nätet till en helt annan adress.
Alla som någon gång har flyttat vet att det är ett rent lotteri om man får sin post till rätt adress eller inte. Frågan är nu bara var jag kommer få min, den nuvarande adressen, deras hus eller helt enkelt vår lägenhet? Hoppas lägenheten, allt blir så mycket lättare då!

Efter att jag hade skickat in den ringde jag dit för att höra om man kunde få bådas namn på flyttkorten men nej! Det kan man bara om man har bott på samma adress tidigare. Jäkla trams!

Koncentrationssvårigheter till max!

Jag är helt knäpp! Borde läsa boken jag har här framför mig till examensarbetet men jag kan inte koncentrera mig. Är helt speeddad och inne i planeringen av lägenheten :) Men det kanske är okej en dag som denna?
Jag tänkte faktiskt lägga undan boken och gå och inventera i mina "flytta hemifrån" lådor. Jag gör ändå ingen nytta här just nu.

Koncentrationssvårigheter till max!

Snart sambo!

Jag är såååå lycklig!

Jag och Bo har precis varit och skrivit på kontrakt på en lägenhet! Vi flyttar ihop den 15 juni och jag kan inte bärga mig! Känns som den här månaden kommer krypa fram. Men den som väntar på något gott sägs det ju...!
Inlägget jag skrev igår handlade om att vi hade lagt bud och väntade på om säljaren skulle acceptera eller inte men det gjorde han!

I förmiddags var vi en sväng på Ikea och handlade lite tråkiga men nödvändiga grejer till köket. Hittade även en snygg liten lampa som kommer passa perfekt någon stans!


Tur eller otur?

Shit. Antingen blir detta min turdag eller otursdag. Vem vet? Det pirrar i magen av spänning. Frågan är om jag vill veta eller inte...

Gud, jag kissar snart på mig!

Nya byxor

Nu har vi varit på onkologen än en gång och delat ut enkäter igen. Vi ska jämföra resultatet med de förra och sådär.
Det gick i alla fall snabbt och lätt så ni är jag hemma igen och har ätit lunch. Jag sitter här i mina nya fina byxor jag fick av min älskade Bo igår. Gillar verkligen dom! Bild kommer nog senare, just nu orkar jag inte röra mig här ifrån. Jag har blivit riktigt trött nu på sista tiden.

Nu ska jag hålla på med examensarbetet!

Grattis till mig!

Fick precis veta att vårt internet här stängs av 22 maj, mitt i mitt examensarbete typ. Lyckat!
Tanken är att det ska kopplas in den 1 juni borta i huset men det sägs att vi/dom(?) ska flytta dit i slutet av juni.

Tack för den!!

Visst, man kan alltid gå hem till folk o låna osv men det är så jäkla meckigt. Jag får helt enkelt hoppas på att någon snäll granne tar bort sitt lösenord från det trådlösa och ger mig fri tillgång!

Fuck vad jag hatar klydd....

Sporitg



Fy fan vad sportig jag såg ut igår! Så sportig känner jag mig absolut inte idag... ;)

Vårruset med kändisar!

Då har man klarat av sitt livs första lopp. Det var ganska roligt att vara med trots allt. Som vanligt har jag för höga krav på mig själv osv. men det är ju ingen nyhet. Mitt största problem för tillfället är att jag får extremt mycket håll. När jag springer vidare ändå känns det till slut som att springa in i en vägg. Det går inte att få in det minsta lilla luft och det svartnar för ögonen så ont det gör. Jag fortsätter ju att springa tills det verkligen inte går. Jag vill inte ge upp. Så idag fick jag springa lite och gå lite hela tiden. Jag tror helt ärligt att det verkligen inte var så många före mig i mål, typ 100 kanske och det är jag riktigt nöjd med. Tiden håller jag för mig själv eftersom allt detta bottnar i en pågående utmaning och jag vill inte avslöja mig!
Allt som allt är jag väl nöjd med dagen. Det var verkligen en rolig grej i alla fall!



Jag och min lilla "idol" Susanna från Mix Megapol


Det gällde att hålla sig framme, jag i rosa linne till höger om mitten.


Kom iväg som 2a av 9000, bra jobbat :) Lite kul med mannen i mörkblå
jacka som fick springa för sitt liv efter att ha släppt iväg oss!


Mormor och Blossom


Jag vilar ut efteråt vid Mix Megapols tält

Imorgon gäller det!

Imorgon är det då dags att springa VårRuset! På ett sätt ser jag fram emot det. Det ska bli roligt men jag har ju aldrig sprungit ett lopp tidigare. En sak som är riktigt jobbig är att jag har så fruktansvärt höga förväntningar och stor press på mig själv. De två gångerna jag har sprungit nu inför vårruset har jag pressat mig själv väldigt hårt och det mår jag inte alls bra av. Och när jag inte når upp till mina egna förväntningar på mig själv blir jag besviken. Jag har alldeles för stark tävlingsinstinkt för mitt eget bästa.

Jag har två mini-me på vars en axel, en ängel och en djuvul. Jag kan verkligen se och höra båda inne i mitt huvud. Den ena säger saker som "spring för fan, du måste klara detta under XX minuter!" och så svarar den andra " Ta det lugnt, du är inte tränad för detta, loppet då det verkligen gäller är om ett år, du har tid att träna"
Djävulen verkligen hånar mig när jag inte springer tillräckligt bra och inte orkar medans ängeln egentligen har en bättre uppfattning om saken att detta bara är träning inför NÄSTA vår!

Nu ska jag sova gott och vila upp mina trötta ben efter bodypumpen nu ikväll så ska det nog gå bra imorgon! Bara jag inte gör en sådan dundertabbe som jag gjorde sist jag sprang!




Tillbaka på ruta 1.. och lite sådär

Har haft fullt upp senaste tiden så jag har inte hunnit skriva något!

Jag har börjat jobba så smått som timanställd på kirurgen för att komma in i jobbet innan jag ska börja på heltid den 1juni. Det är mycket att lära sig och att komma ihåg för allt är inte som där jag jobbade innan. Men det går framåt och alla är väldigt trevliga och man känner sig så välkommen.

En sak jag gjorde med stor sorg var att jag bytade in min bil i tisdags mot en större med drag. Jag som var helt förälskad i min lilla Tigra. Men allt gick så fort så jag hann inte tänka förän jag satt i en ny fin bil. Jag gillar verkligen den här nya men det skär i hjärtat att se Tigran stå där hos bilhandlaren där jag hittade den för ett år sedan, tillbaka på ruta ett men med mer erfarenhet i det lilla bagaget.
När vi sålde hästlastbilen hade vi helt plötsligt inget att köra hästen med så det är egentligen självklart att ha en bil med drag när man äger en häst. Plus att jag får en massa vuxenpoäng helt plötsligt!

Direkt efter bilbytet åkte jag och Bo och kollade på två lägenheter. Båda två gillade båda lägenheterna så vi får se hur det går.

Vi har varit på ännu ett återbesök med Dibb och hon blev friskförklarad än en gång så nu ska vi verkligen sätta igång helt med samling, skänkelvikningar osv. Ser verkligen fram emot det!

Bodypumpen rullar på som vanligt.

Valborg firades med att dricka öl och grilla i parken med Andy och Sandra, sedan roade vi oss ute en stund med rugbyboll, frisbee och ett annat som var riktigt kul. När det blev för kallt gick vi in och fortsatte att roa oss.

Dagen efter åkte vi och spelade minigolf som jag och Sandra vann stort! :D Andy och Bo försökte verkligen fuska hela tiden så vi fick hålla mer koll på dom än hålet vi skulle få ner bollen i. Jäkla dåliga förlorare!

Gårkvällen var supermysig! Jag och Bo åkte till Dalby stenbrott och grillade och hade det supermysigt! Helt underbart var det. Så otroligt mysigt!



Min fina bil är tillbaka på ruta 1..

RSS 2.0