SM i dressyr!

I helgen rids det SM i dressyr i Helsingborg. Väldigt nära och bra om jag skulle få för mig att åka dit. Annars kan man ju alltid följa varje ekipage hemifrån soffan! Onlineresultat finns på nätet och även en funktion som gör att man kan se poäng för poäng de tävlande får på varje rörelse genom hela programmet. Snacka om att jag kommer sitta KLISTRAD vid min dator kl 17.15 i kväll när Jill, min tränare, intar banan för att rida FEI:s Intermédiaire II. Om jag har tid över så vill jag även se Ulla Håkansons och  Kristian Von Krusenstiernas poäng som rider samma klass som Jill.

Jag vill verkligen vara på plats på söndag och se hela dagen då allt avgörs live! Men det får vi allt se..

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på min tränare.. :)

Jill & Hector

http://www.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/223

sad..


Min dag och blandade tankar.

Efter att jag och mamma hade varit hos mormor o morfar åkte vi till stallet och skulle ta in Dibban. Det var verkligen SVINKALLT ute och lite småregn. När jag kommer fram står hon och väntar vid grindöppningen och skakar som ett litet asplöv trots att det inte hade regnat så länge. När jag kommer fram och ska ta på grimman backar hon och totalt vägrar komma in! Bara backar och backar hela tiden. Svor lite åt henne och gick in i stallet en stund. Men inte ville hon in sen heller! Tog väl en kvart att få in henne, trots att hon frös så hon skakade hela tiden.
Nu har hon i alla fall ett tjockare täcke på sig.

Var kom den här kylan ifrån? :S Helt hemskt ju!

Vi var också på granngården och köpte torv, spån och lite småsaker.

Det ser verkligen ut som att hon vill in!



Jag är riktigt irriterad och ledsen för att jag inte kan träffa Bo mer än ett par timmar. Efter att han självmant har jobbat massor i veckan så vi inte har träffats alls har han blivit inkallad att jobba i helgen. På lördag ska jag tävla och kommer inte hem förrän typ 18.30 och han går och lägger sig typ 21 både fredag och lördag. I morgon blir det väl några fler timmar men inte många...

Detta är skit! Men samtidigt, är det lönt att bry sig? :S

Dubbel ostburgare?

Mamma ringde precis och sa att hon var på väg hem och frågade om hon skulle köra in om McDonalds. Jatack! Jag sa att jag ville ha en dubbel ostburgare. Hon och jag brukar skoja om det efter den gången hon frågade om det finns en dubbel ostburgare och vad den i så fall heter. "Dubbel cheeseburgare" blev svaret...
Vi skrattade ganska gott åt det på vägen hem. Så typiskt min mamma!

Jag tror vi är ensamma om att ha blivit portade på McDonalds drive in, NÅGONSIN!! Men det är inte på grund av min mamma utan för att bromsarna på hennes förra bil lät så mycket så hon i luckan fick ont i öronen. Stackars henne då!!

Mormor & Morfar

Jag och mamma har varit och hälsat på Mormor och Morfar i dag. De bästa människorna som finns i hela världen.






Ska bara titta på tv, göra ingenting och sen till hästen. Jag vägrar göra något annat i dag.

Jag kan inte bita ihop. Jag kan inte låta bli att gråta. Jag kan inte!! Jag vill kunna. Vill inte..

Att somna när man är ensam

Jag har inte gjort ett skit mer än att träna i dag men jag är sjukt trött. Antagligen just p.g.a. att jag inte har gjort något. Har velat gå och lägga mig sen jag kom hem från träningen 20.30 men jag har inte orkat!?!
Nu ska jag i alla fall lägga mig och titta på Scrubs till jag somnar (lär ta max 2 minuter, 4 om jag anstränger mig för att inte somna!)
Det med tv-tittandet när jag ska sova har blivit en dålig vana sen jag köpte min nya tv för ett bra tag sedan. Jag hittade då en knapp som inte fanns på min gamla, den heter "sleep". Det är bara att ställa in den på 15 minuter och sen kan man somna i lugn och ro. Annars kan jag ligga vaken i timmar utan att kunna somna. Riktigt bra uppfinning för sånna som mig!

(Förresten så har jag den hetaste pyjamasen man kan ha. Riktigt riktigt skön! Jag sover inte med den på men har haft den hela kvällen. Helt underbar! Skulle dock aldrig ha den på när folk ser... Den är fruktansvärd!)

God natt!  

Ystad

I dag har jag varit i Ystad och tränat med Dibban. Skönt att komma igång riktigt igen men det är såååå långt att köra dit och träna. Till min stora förvåning skötte hon sig utmärkt! Eller ja... nästan ;) Hon kändes riktigt fin med tanke på att jag nästan inte har ridit på evigheter. Red upp LA programmet och det gick hyfsat
Jag kan ärligt säga att jag verkligen inte känner mig redo för tävlingen på lördag. Men jag är för stor tävlingsmänniska för att stryka mig, speciellt när det är så nära. Det som är skönt är att jag har börjat jämföra tävlingsresultaten med nivån jag själv är på för tillfället och inte jämföra mig med alla andra. Så med tanke på våra förutsättningar nu har jag inte speciellt höga krav på helgen. Så var det aldrig förr. Då blev jag riktigt arg när det gick dåligt. Men risken finns att jag stryker mig från LAn, det får vi se på söndag.


Tomt, mörkt, jobbigt. HELVETE.

Det har hänt ganska mycket i dag som jag tänkte skriva om. Tänkte också lägga in en bild på mina nya skor. Hade mycket att berätta för er läsare. Sen kom jag hem från skolan och fick beskedet. Beskedet jag inte ville ha och inte heller hade väntat mig att få. Visst, rädslan har ju funnits där men jag var inte beredd. Jag är fortfarande inte beredd på att höra det men frågan är om jag någonsin kommer vara det. På en sekund slogs allt annat undan och kvar var jag. Helt tom med en stor fråga: VARFÖR?!?!?
Vi kommer ju givetvis aldrig få svar på varför. Men frågan är vad som händer nu. Jag är rädd för framtiden, riktigt jävla livrädd. Vad händer nu? Det har varit så långt ifrån verkligheten tidigare. Nu är det alldeles för nära. Jag vill givetvis inte. Jag är så fruktansvärt rädd. Jag tror nog att vi alla är rädda egentligen.

Det bränner i mina ögon så mycket som jag har gråtit men samtidigt är det här nog bara början på många många tårar. Jag måste vara stark, det är bara så. Men hur klarar man av att vara stark i ett sådant här läge? Nu är allt bara tomt, jobbigt och mörkt.

Det som är väldigt tråkigt är att Bo har bestämt sig för att jobba dubbla pass i princip hela veckan så han kommer jobba fram till fredag morgon. Vi kommer inte träffas alls nu när jag behöver det som mest. Det hade varit så skönt att ha någon som kan trösta mig. Någon som får mig att tänka på något annat mellan varven. Ringde honom som hastigast innan och störde honom på jobbet. Nu ska jag ju inte till skolan förrän på måndag igen så jag har mycket tid för mig själv och det vill jag inte. Orkar inte träffa vem som hellst heller för då måste man vara så fucking glad och trevlig hela tiden. Det orkar jag inte några längre stunder. De som står mig absolut närmst som jag hade orkat träffa nu är upptagna av jobb och annat.

Som tur var hjälpte mamma mig i stallet. Jag hade nog inte pallat ensam i dag av alla dagar.

I morgon ska jag åka till Ystad och träna med Dibban, undrar hur det kommer gå..

PANIK!!

GAAAAH! Jag får panik på den här skitbloggen!
VARFÖR BLIR DET OLIKA STORLEKAR PÅ TEXTEN?? Någon som vet??
Ibland blir det ju så litet att det knappt går att läsa!
Som förra inlägget om Sofia, det är sjukt litet. Sen inlägget innan dess är normalstort, vadfan? :S

Sofia och nya skor!

Det har varit en bra dag i dag!

Började dagen med att pilla med vårt arbete (de där på 45 sidor ni vet...). Sen kom jag givetvis i väg för sent som vanligt så jag fick skynda mig som satan till bussen. Där mötte jag Sofia och vi åkte till Lund. Vi fikade och pratade massor. Varje gång vi träffas har vi sååå mycket att prata om, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att vi inte har träffats på ett år? Usch, det är fan illa! När vi var små var vi i princip oskiljaktiga. Man såg aldrig den ena utan den andra. Sen flyttade jag och vi kom ifrån varandra. Det jävliga är att jag bodde kvar i samma håla, bara det att vi inte bodde några hundra meter från varandra mer.
Efter fikan tog vi en liten runda på stan och jag blev ett par skor rikare. Jag behövde nya, okej?!? ;D

Vi  var sjukt söta när vi var små ♥


                                       
                                    Lucia på dagis                                    Lucia                                Skolfotot i ettan :)


Jag vet inte vad jag ska säga..

Jag vet bara att jag älskar dig och vill leva med dig. Det kanske inte är så "bara" i och för sig. Jag har enorma känslor för dig och alla säger att vi är speciella, då borde vi väl vara det? Det ÄR skillnad på kärlek och kärlek. Så är det bara.


Bilden är tagen den 10 augusti när vi var på turkiskt bad i Turkiet.

BELLA!

I morse föddes äntligen lilla Bella! Mitt lilla kusinbarn! Nu har jag två kusinbarn på mammas sida och två på pappas. Undrar vem som blir nästa att ha barn? Jens? Emma? Andy? Markus? Martin? Eller blir det rent av jag?!? Det återstår helt enkelt att se.
Men grattis i alla fall Annika och Jim till er fina lilla Bella!


Överlevde

Du har jag överlevt så här långt!

Jag red min häst i dag för första gången efter behandlingen. Det gick väl ungefär som väntat, kanske lite bättre. Hon reste sig lite smått ett par gånger i början men det hade jag räknat med att hon skulle göra. Hon tror ju att det kommer göra ont igen. Hon kändes väldigt mjuk, fin, positiv och framåt i dag så jag blev riktigt glad.
Jag hoppas vi har kommit förbi den mest kritiska perioden nu. Men om hon nu har haft så ont är det fan inte komstigt att hon protesterar! Men man vet ju aldrig med henne, hon är ju den bitch hon är!

Vintertid

Kvällen igår var trevlig. Vi åkte in till Lund och åt på Sandras, jag, Bo, mamma, Jonas, Mats och Cissi. Jag åt ett fattigt vitlöksbröd som i princip bara var torrt bröd och därefter en riktigt god planka. Gott!
Sen gick vi vidare till The Bishop´s arms och tog en öl. Bo var klantig och tog inte med sitt leg så det blev en massa klydd. Allt löste sig bra till slut ändå som tur var och vi hade en trevlig kväll!
När vi kom hem ganska sent satte vi oss och spelade poker flera timmar. Inte helt otippat var det jag som vann ;) Grattis till mig!!

Det är väl ingen som har glömt att det är vintertid nu?


Burlöv center

Har varit på burlövs center idag och kollat affärer med Bo och sen fikade vi med Viktor, trevligt!
Jag fick Bo till att prova några fina tröjor, men han tyckte dock inte dem var fina. Han och jag har inte riktigt samma smak när det gäller kläder. Men jag tycker om honom ändå! ♥

Visst är tröjorna snygga?

                      

Tack för fikan.

Som sagt så träffade jag Micke idag och det var riktigt trevligt. När han var nere sist hade jag inte tid att träffa honom (eller jag skjöt väl upp det..) så vi har inte träffats sen januari, SHIT! Det var verkligen dags. Nu stannar han till februari så förhoppningsvis hinner vi träffas en gång till ;-)
Trots att vi träffas så sällan är vi riktigt nära vänner och pratar ofta i telefon. Han är nog den som känner mig absolut bäst av mina vänner. Han är en underbar människa!

Tack för trevligt sällskap vännen och tack för fikan!

       
 




Godmorgon!

Jag satt och åt frukost i lugn och ro sen kom snubben. Nu är det balkongens tur att bli färdig målad. Jag förstår inte hur det kan dunsa och smälla så mycket när man målar en balkong. Och radion har han på på högsta volym så jag hör vart enda ord. Jag slipper ju i och för sig ha min radio igång. Nu spelas tydligen I kissed a girl.
I vilket fall som hells är det slut på lugnet. Och jag sitter här med 4 flätor som spretar åt alla håll bara för att mitt hår ska bli lockigt, vackert.

Snart ska jag till stan och  kolla i lite affärer innan jag ska möta Micke. Jag hoppas det blir trevligt.


4 dagar ledigt.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Mamma Mia! Jag hoppas den är så bra som jag har föreställt mig. Jag får ju passa på att njuta av min "ledighet" då jag inte har något schemalagt förän på tisdag. Har dock mycket att göra ändå här hemma men skönt att slippa åka iväg. Jag ska bland annat läsa igenom vår rapport ur ett personalperspektiv, hur lätt är det när jag har varit med och skapat rapporten under två månader? Egentligen ska någon utomstående läsa igenom den. Någon frivillig som vill läsa endast 45 sidor om att införa balanserat styrkort? Oh My God.. Jag blev själv trött bara av tanken.

Nej, nu ska jag kolla på film och återkommer om vad jag tyckte senare.


RIKTIG COLA HAR RÖD ETIKETT!



Igår var det en härlig dag och jag blev mycket glad efter besöket hos equiterapeuten. Jag kom hem tidigt och kunde för en gångs skull ligga framför tvn och bara mysa med Bo i flera timmar. Vi passade på att gå till City Gross och handla lite gott att äta innan vi började vårt tv-tittande. I affären hittade vi Ubuntu som jag inte ens visste fanns. Det är tydligen världens första rättvisemärkta cola och säljs i Storbritannien, Norge och Sverige. Namnet "Ubuntu" står tydligen för medmänsklighet. Bra att veta va?

Det finns ju så många olika cola sorter nu för tiden, light, Zero o.s.v. Och nu Ubuntu med rättvisemärkt socker!

Vad är det för fel på vanlig hederlig Coca Cola med röd etikett och vit text?!?!

Visst, nu råkade faktiskt den här Ubuntu vara god, FAKTISKT! Annars håller jag mig till vanlig Coca Cola med röd text, tack!

Hemma igen!




Då var vi tillbaka från besöket hos equiterapeuten. Det var inte lönt med veterinär också eftersom hon hittade ett så tydligt problem. Dibban fick leka nåldyna ett tag och blev behandlad med laser osv osv. Sen var låsningen borta och vi kunde åka hem nöjda och glada.

Om resultatet blir som jag hoppas återstår att se på lördag.


japp..

Bloggade aldrig igår som ni kanske märkte. Jag hade varken tid eller lust. Kom hem sent och var inte riktigt på humör.

Nu ska jag och mamma snart iväg med hästen till en equiterapeut och en veterinär. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Läste precis på aftonbladet att 50-åringen har berättat att han har dumpat Carolin under en bro, men han är fortfarande inte helt säker? Hur sjuk man än är så vet man väl? Sådana människor som han skulle stenats. Varför har vi inte det i Sverige?

Examen nästa!

Jaha, då har man klarat av ännu en dag i skolan. Fast det är ju inte så farligt för tillfället. Jag tycker faktiskt att vi har det väldigt trevligt i vår lilla projektgrupp. Duktiga och effektiva är vi också. Hade möte med handledaren i 20 minuter i dag i stället för en timme eftersom vi är så duktiga. Hon hade helt enkelt inget att tillägga och hade inga frågor eftersom vi ligger så bra på det. Förhoppningsvis kommer vi att vara klara på torsdag med hela caset, trots att det inte ska lämnas in förrän den 7/11. Snacka om att vi är bäst! JA vi i Sturefors är självgoda, med all rätt.

Det är helt sjukt, snart är oktober slut. Efter det är det november, december, januari, februari, mars, april och sen är det MAJ! Förstår ni? Det är bara lite mer än 7 månader kvar tills jag är färdig! Då har jag gått TVÅ ÅR på min utbildning, herregud! Mitt i de 7 månaderna kommer jul och nyår, sen ska vi hålla på med vårt examensarbete i 12 veckor. Tiden kommer ju verkligen springa iväg! Sen jäklar är det fest när jag är färdig!


Nu tänkte jag svara på ett mail från Nicklas, en som vi träffade i Turkiet!



Tack mammi!


Mamma kom hem med en Peak tröja till mig i dag. Varför vet jag inte men tack mamma! Det var snällt!


Ska köpa vantar sen till vintern. Frågan är om man ska köpa skinnhandskar eller Lovikkavantar? Har alltid velat ha Lovikka, verkar så mysiga och sköna! Men samtidigt lite klumpigt med "tummevantar". Då är det ju lättare med handskar.. I så fall ska dem givetvis vara svarta och helt utan några knappar, dragkedja, eller liknande. Bara vanliga, släta, stilrena skinnhandskar. Lutar åt det.

Vad tycker ni?

          
Lovikka?                               Eller skinn?

Lutar åt skinn än så länge, Lovikka får jag köpa sen om hundra år när jag ska ut och ha snöbollskrig med mina barn! :)

Tomt

Var och lämnade hundarna för några timmar sedan och nu är här väldigt tomt. Tråkigt! Jag har inget att göra nu ju!

Funderade på att åka och titta på tävlingen i Lund men det blev inte av eftersom jag lämnade hundarna så sent..

Har precis kolla på What happens in Vegas, och nu blir det I hennes skor som går på 3:an.





Katrin får sparken!! Eller inte...

Som jag tidigare har skrivit så tycker jag väldigt illa om Katrin, programledare i Idols "eftersnack" på Tv400. Jag blev otroligt glad när jag läste i tidningen i morse att hon har fått sparken p.g.a. hennes påhopp mot Marcus Birro. Men säg den lycka som varar för evigt.... En stund senare ser jag att detta inte är sant, hon är alltså fortfarande kvar. Helvete!
Men dem skulle tydligen hålla krismöte både i helgen och början av veckan och diskutera hennes framtid i Idol, mycket bra och jag hoppas att rätt beslut fattas.





Österlen

Åkte och hämtade Shaggy (min brors hund) och Ludde (brors sambos hund) klockan 10. Fick fika där och sen bar det av till Österlen. Jag skulle titta på knockoutfinalen. När jag kommer inspringande i sista minuten hade defileringen börjat och där var bara fyra lag?!?! Efter en närmare titt inser jag att det är FLYINGE, mitt lag, som saknas! I stället för att rida med tre ryttare så ströks tydligen hela laget? Riktigt onödigt men det kanske finns någon anledning till det..
Satte i alla fall mig på läktaren och tittade. Hela tävlingen gick fort och 1 timme och 45 minuter efter defileringen var hela tävlingen slut och Sydslätten stod som segrare. Det var väldigt roligt att för en gångs skull se en hel klass och se hur allas ritter var. I vanliga fall ser man bara de flesta på framridningen och det är inte samma sak.

På väg hem råkade jag köra fel i en korsning och eftersom jag inte hittar på österlen fick jag följa min GPS på alla småvägar. Till slut kände jag igen mig och då var jag på väg in i Ystad vilket är en riktig omväg! Stannade på ICA och köpte lite att äta innan jag stängde av GPSen och körde hem. Jag hittar ju hem från Ystad om man säger som så..

Synd att det inte var finare väder för då hade jag kunnat stanna och gå en runda med hundarna någon stans på vägen.


                 
Sydslätten, vinnarlaget.       Shaggan i Ystad.          Ludde i Ystad.        Höstfärger utanför Sjöbo.

Godmorgon!

Jag är uppe tidigt för att vara lördag, skönt!

Jag ska snart köra till Malmö och hämta min brorson och hans luddiga vän. Sen ska vi åka på utflykt 7 mil bort!

Ta hand om er idag! ♥

(Fler blogginlägg lär ju komma under dagen/kvällen)

Joggingtur

Har precis sprungit en liten runda på ca 5 km. Den rundan är helt perfekt för det är riktigt jobbig men ändå så att man orkar springa hela. Precis så det ska vara!


Depp...

Jag är lite deppig för att det inte blir tävling imorgon. Har sett fram emot den här finalen i hur många månader som hellst. Har någon stans innerst inne vetat att vi i laget skulle kvala till finalen. Frågan är om man ska köra hela vägen ner där imorgon för att titta på finalen? Hade jag haft musik i bilen hade det varit givet. Men köra i tysthet så långt ensam? Njääe...  Fast jag vill!

Ikväll ska jag titta på Idol o äta något gott, någon som vill umgås med mig? :)

Bloggade aldrig igår för jag hade fullt upp. Bland annat var min bror och hans trevliga sambo här och åt. Var även hos en barnmorska som ska hjälpa mig med mina kisseproblem, hur det ska gå till vet jag inte..

Madame Bacha..

På vägen till skolan brukar jag lyssna på Morrongänget på Mix megapol, vilket jag gjorde även igår. På torsdagar är Madame Bacha (en spådam) på besök och lyssnarna kan ställa frågor till henne. Förr tyckte jag det var ett småroligt program men som man fick ta med en nypa salt. Men igår kände jag en sådan stor avsky! Jag klarade knappt av att lyssna på hennes röst! Säkert bara för att hon har sagt att jag ska sälja Dibban..


Skulle bara ...

Skulle bara meddela att jag överlevde och nu ser jag fram emot en myskväll framför tvn.


Ta hand om er! ♥

?

Är det den här dagen jag ska dö?

Jag hoppas verkligen inte det för jag vill leva ett tag till..

Warwick Avenue

Måste bara tipsa er om det bästa låten för tillfället. Det är Warwick Avenue med Duffy. Riktigt skön låt!

Lyssna själv och njut! http://www.youtube.com/watch?v=V_Ov949N6-Q

♥     ♥    

En driftig gumma...

En gammal gumma kom gående med två svarta sopsäckar på släp, en i var hand. Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande.
 
Detta observerades av en poliskonstapel som hejdade gumman och frågade vad som stod på.
 
- Tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela säcken är full med hundralappar men tro inte att jag stulit dem. Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match. Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger:
'Hundra kronor annars klipper jag av den'.

Det var ingen dum idé, skrattade konstapeln. - Är det hundralappar i den andra svarta säcken också?
 
- Nä, svarade gumman, det är ju inte alla som betalar.


"Idolerna hotar bojkotta Katrin" + målarsällskap

Idag kan man läsa på aftonbladet att idolerna hotar att bojkotta Katrin, idolbloggare och programledare i "eftersnack". Hon har tydligen blivit anmäld till granskningsnämnden för påhoppet på Jesper om att han var bögig. "Vad är granskningsnämnden? säger Katrin Zytomierska när Aftonbladet ringer upp." Oh my God, hon är tydligen värre än jag trodde.
Hon kommenterade också Loulous framträdande som äckligt. Jag blir så trött på sådana människor. Vad har hon själv att komma med? Inget! Förresten så är hon riktigt riktigt ful med, kanske därför hon måste snacka skit om andra, för att höja sig själv. Tyvärr fungerar det inte och hon framstår bara ännu mer som den nolla hon är.


Förresten.. Jag satt och åt i köket helt inne i datorn, helt plötsligt dyker det upp en man 1,5 meter framför mig i fönstret och hoppar lugnt upp på en stege??!? Han trodde väl att jag ville ha sällskap av en målare med hårig mage när jag åt men icke! Jag flydde snabbt in i vardagsrummet. När jag gick ut för att hämta mer att äta ser jag att han har en rälig medhjälpare som bergis är lärling som bara röker, röker och röker hela tiden. Shit! Bara han inte fimpar på vår tomt...


Det jag ville ha sagt med det förra inlägget med Jill var att hon är grym!


Min tränare ...

Min tränare som gjorde 3 starter i Falkenberg i helgen, placering i alla tre varav vinst i Svår B:1!


Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på min tränare.. :)

Ge mig maaaat!

Jag är hungrig och riktigt sugen på något fettigt och onyttigt, typ en hamburgare eller något. Känner att jag är värd det nu efter att jag har klarat mitt mål i skolan som jag trodde var omöjligt. Det borde firas och att fira saker med mat är det bästa sättet.

Men herregud! Jag kan ju inte äta dygnet runt. Bäst jag går och lägger mig i stället!

Godnatt!

Sad...

I'm so fucking sad.... :(

Vad fan ska jag göra?

Sitter och funderar på vad jag ska göra med min häst... Sälja nu eller betäcka till våren? Eller helt enkelt bara hoppas att det löser sig? Detta är fan inte lätt...


                         

Mycket att göra..

Sitter här och pluggar lite. Har väldigt mycket att göra i skolan för tillfället. Ska snart dit för en eftermiddagslektion i engelska. Hoppas bara jag hinner det jag ska innan jag måste åka...

Skåneplantor

Trots att jag bor granne med skåneplantor (ca 200 meter ifrån) har jag aldrig varit där. I och för sig har jag inte haft någon anledning innan heller. Nu i efterhand vet jag att det är ett ställe jag absolut måste besöka när jag köper lägenhet. Där finns mycket inredningssaker, ljusstakar, dekorationer samt soffkuddar och liknande! Anledningen till att jag körde (ja, jag körde....) dit idag var för att jag kände att det var dags för en ny växt då den andra törstade ihjäl när jag övergav den för två veckor i Turkiet .
Det blev en garderobsblomma som fick följa med hem och ersätta den andra (som är helt omöljigt att veta vad det har varit en gång i tiden då den har varit nära döden måååååånga gånger).  Hittade på Wikipedia att "växten klarar torka bra samt att den är tämligen lättskött" vilket låter bra för blommans eget bästa.

Jag köpte också en "hjärtan på en tråd". Om jag minns rätt så är sådana ganska lättskötta, i alla fall den jag hade när jag var liten som jag tyckte mycket om. Min "hjärtan på en tråd" fick sin plats på hyllan ovanför min tv. Hoppas den trivs bra där.
Det som var lite trist var att alla medelålders kärringar och äldre par glodde på mig som om jag var en utomjording och inte hade där att göra. Är det något som är konstigt med att en 20-årig kvinna vill ha en liten stackars blomma? Visst, jag kanske inte är den vanligaste målgruppen, men vadå då?


Dagens outfit i cirka en timme..



                           
    Hjärtan på en tråd                      Garderobsblomma
                                                             (Jag hoppas dock att den 
                                                                inte växer så mycket, men 
                                                               det är väl ingen risk här!)

Mössa! + TACK!

Vet ni vad? Jag har köpt en mössa! Av märket Pikeur! Vad jag kan minnas har jag inte använt en mössa sedan jag gick på dagis och blev tvingad (förutom den gången jag skottade mig själv och min bil fram till stallet  februari -07, iklädd massa kläder, rejäla vinterskor och för säkerhets skull hade jag extra kläder i bilen + en filt! Men det är en helt annan historia.....).  Jag köpte mössan i en relativt nyöppnad affär, Bengts hästsport, i Veberöd. Absolut min nya favoritaffär där det finns många fina saker av bra märken, bl.a. Pikeur, Eskadron, Equipe, Back on Track osv, osv. Helt i min smak med andra ord!
Det enda minuset var försäljaren precis innanför dörren.

Försäljaren: Ska vi prata lite foder du och jag?
Jag: Nej! Jag är så nöjd med det jag har.
Försäljaren: Vad har du i dag då?
Jag: Havens.
Försäljaren: Men Havens kommer ju från Holland! Tänk på miljö.....
Jag: Ja vadå då? Min häst är ju från Tyskland!
Försäljaren: Menee..... eeehh.... Du kan ju ta en broschyr i alla fall!

Jag som är helt förälskad i mitt Havensfoder ägnade inte ens en blick åt hans Mustang-säckar! Men visst, Havens är bland de dyraste på marknaden och det hade varit skönt att byta till ett som bara kostar hälften så mycket, men vi får se.


Jag måste också passa på att tacka min gulliga vän Veiko för all hjälp med min blogg! Den blev så fin! TUSEN TACK!




min mössa :)

Idol

I kväll har jag faktiskt kollat på Idol. Har inte följt det i år så jag kan inte uttala mig så mycket om folket som är med. Dock såg jag när Johan gick vidare till slutaudition och fick signerat på armen eftersom guldbiljetterna var slut.  Redan då föll jag för Johan. Han har något speciellt! Med sin egen stil och ivrighet charmar han i alla fall mig (och alla fjortisar i Sverige) . Han rör sig med en enorm energi på scen. Det är härligt att se och jag kan inte låta bli att le när jag ser honom!
Med tanke på att han heter Palm i efternamn så hoppas jag verkligen att han är min kusin eller något, det hade varit spännande!



Gårdagens shoppingtur!

Fick mail om att det var höstrea på MQ med 50 % rabatt så jag tog mig dit igår. Hittade dock inget där som jag gillade förutom den snygga, stickade, randiga, mysiga tröjan. Vill verkligen ha den men man kan inte köpa allt man vill ha!
Hittade i stället en stickad grön tröja och en sticka längre tröja med polokrage på Vero Moda. Har haft presentkort där i säkert 2 ½ år utan att använda det så nu fick jag tvinga mig själv att hitta något där, handlar aldrig där annars. 
Letade också efter en vinterjacka inne på MQ utan att hitta någon. Det är väl för tidigt än men är det bara jag som fryser?
På vägen tillbaka till bilen gick jag in om H&M där jag hittade nya underkläder! 



Nya kläder

Välkomna till min blogg!




Jaha, då var man inlurad i det här med att skriva blogg. Kanske skriver jättemycket, eller väldigt lite.
Det återstår att se!

RSS 2.0