Gott nytt år!

Jag skulle bara önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år!

Var nu rädda om er ikväll.

Nu vet jag varför jag blev uppsagd!

Jag var tvungen att fråga Åke idag. Jag ville ju veta varför! Tydligen blev jag uppsagd från stallet för att jag ifrågasätter. Jag tar inte bara ett nej och går vidare utan jag frågar varför saker och ting inte går. Är det något konstigt med det egentligen?!?!? Jag förklarade för honom att det för mig är självklart att fråga varför och att det beror på att det är lättare att förstå och acceptera ett nej om man får en anledning och att man kan diskutera fram en lösning gemensamt.

Vi pratade i ungefär en halvtimme och han blev upprörd och höjde rösten. Han skrek nästan åt mig vissa stunder. Han drog upp en massa annat som inte har med saken att göra, som Susannes helger till exempel. Vad har jag med det att göra? Jag tror det var för att han insåg att han inte hade något att komma med.

Nu vet jag i alla fall varför och jag hoppas att kunna lämna stallet så fort som möjligt.


Ny stallplats

Nu ska jag köra och hämta min vän Kristin på banken sen ska vi åka och kolla på en stallplats! Hoppas det är fin och passar våra behov.

Tack JET!

Jag har ju glömt att tacka bensinmacken JET för den fina julklappen jag fick dagen innan julafton, 10 liter bensin! Man tackar!

(Där var någon snubbe som höll på och pilla med pumparna så precis när jag tankade stängdes min pump av när jag hade tankat 18 liter. På kvittot jag fick stog det att jag hade tankat 8 liter. Som fattig student kan man inte annat än att tacka!)


Massa shopping!

Idag har jag och Bo gått i affärer flera timmar! Vi handlade mycket, framför allt Bo :)
Vi handlade lite i lördags också så nu har min garderob fått lite påfyllning!

Det jag har köpt är:
3 par hipsters från Vero Moda
2 par Friis & Company trosor
2 T-shirtar från MQ
1 Långärmad röd Park Lane tröja
1 Långärmad beige och brun Thomas Burberry tröja

Har även köpt en lite finare långärmad tröja som jag ska ha utanpå klänningen på nyår om jag fryser! Precis innan julafton köpte jag även en svart t-shirt med tryck och en röd/svart top.


• Mina senaste fynd! •

Fuck it

I'm a fucking måndagsexemplar och jag HATAR det!! Snälla låt mig bli normal!
Nu den senaste tiden har jag gått ner 4 kg och det är riktigt illa med tanke på att jag nu väger 44 kg. Smala människor mår lika dåligt av sin undervikt som tjocka gör för sin övervikt så tro inte att det är okej att påpeka att någon är mager. Jag lovar.

Inte blir det bättre av att jag mår apdåligt fram till 12-13 och inte ens kan tänka på mat innan dess. Fuck this shit!

Och så var vi bara två kvar..

...eller Ulrika ensam!

Nu har en av oss tre sista i stallet sagt upp sin plats. Alltså är vi bara två kvar! Och väldigt snart blir två en. Det är nämligen så att det satt ett brev till mig på tavlan idag när jag kom till stallet. I det låg min uppsägning. Jag blev först glad eftersom jag vill flytta och har letat stallplats länge. Vi har till och med en färdig lapp om uppsägning hemma som jag bara skulle skriva under och lämna till dom innan månadsskiftet. Så jag gråter inte direkt! Blev mest bara arg för att jag måste byta ut alla stolpar i hagen som Dibban har bitit på.
Men egentligen, vad spelar det för roll? Bara jag kommer där ifrån så är jag nöjd. Redan nu har jag två alternativ och ska kolla på ett till på tisdag.

För ett år sen var vi 10, nu är Ulrika ensam kvar! Börjar inte stallägarna fundera på att något är fel?!?

FUCKING BIANCO!

Jag fick ett par skor av Bo i julklapp och jag blev riktigt glad för det är ett par som jag verkligen vill ha. När jag tog upp dom ur lådan igår för att ta på mig när vi skulle iväg inser jag att den ena är i storlek 37 och den andra i 36! Helvetes idioter! Jag blev faktiskt riktigt arg. Hur svårt kan det vara? Det är väl lite av deras jobb att ta fram skor i rätt storlek till kunden?!?!


Jag lovade ju en bild på granen..

Här är den:


JAAAA!

Jag läste precis ett mail från Peter på skolan, jag fick godkänt på tentan i verksamhetsstyrning i torsdags!! Helt fucking unbelievable! Men det är klart, när jag väl satt där och skrev kändes det bättre än dagen innan.
Fy fan vad jag är bra!!

liten

Liten på jorden men stor i orden.
Det är lite av mitt problem här i livet ;)


Gårdagen

Igår var jag och Bo och skulle shoppa julklappar. Mitt i allt slutade våra kort att fungera! Trots upprepade försök i affären och i uttagsautomaten fick vi inte ut några pengar. Vi fick därmed avsluta vår shoppingtur och bege oss hemåt tjuriga.

Väl hemma klädde vi granen (som för övrigt blev mycket snygg, bild kommer när där är julklappar under!). Därefter gjorde vi oss i ordning och åkte hem till Andy och Sandra där vi tillbringade kvällen och natten. Vi åt pizza och spelade spel. Det var mycket trevligt men helt plötsligt var klockan 5 på morgonen och vi gick och la oss. Vi vaknade ganska tidigt och fick en ordentlig frukost framdukad av Sandra.

Me och Shagg, Andys vovve.



Bo och Shaggan (notera Lasse i bakgrunden, kossan Andy har haft i 10 år ;D )

JORDBÄVNING I SKÅNE - DIN HJÄLP BEHÖVS!

NU HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN ORSAKAT JORDBÄVNING I SKÅNE!

Tisdagen den 16 december slog katastrofen till med full kraft i Skåne. Med epicentrum utanför Bo Olsson i Tomelilla skakade en kraftig jordbävning med magnituden 4.7 på Richterskalan hela Skåne. Tusentals skåningar väcktes ur sin nattsömn de så väl behöver. Många var hungriga efter att inte ha ätit på hela natten.

Din hjälp behövs omedelbart.
Skåningen är en mycket känslig individ, särskilt nu inför julen. Många skåningar kommer lida oerhört om de inte får luad ål, gröt och kalkon med sviskon till jul. Läkare har redan sett naveldjupet minska hos vissa skåningar i särskilt utsatta områden.

Skänk 1500 kronor till konto bifogat nedan. Denna blygsamma summa kan ge tre skåningar en trygg tillvaro under julen som de så väl behöver. Se exempel nedan.

1500 kronor ger tre skåningar:
snaps till julbordet
extra grädde i ris á la Maltan
extra fet ful-fiskad ål
specialimporterade äpplen till äpplekagan
filtar till soffan, för eftermiddagsluren

Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU!

DU KAN RÄDDA EN SKÅNING TILL JUL!

Skånsk jordbävningshjälps konto 90 1950-5

Glögg!

Nu har jag precis kommit hem till Bo men vi ska köra lika fort igen. Ska hem till Martin och dricka glögg o ha det trevligt! Sen ska vi tillbaka hit här och jag ska sova här i natt. MYSIGT! Jag hinner ju tyvärr nästan aldrig vara här eftersom jag har både skola och häst. Men nu när jag har "jullov" (= inga lektioner men massa tentapluggande) hoppas jag att jag har tid att vara här lite mer i alla fall!


Kontaktannons?

I skolan är där en man som helt klart verkar intresserad av mig. Varje gång han ser mig tittar han extremt mycket och vänder sig om efter mig. VARENDA gång! Inte lite diskret heller! Visst, jag blir glad och smickrad men detta har pågått hela terminen nu! Om man hittar någon man är intresserad av, säger man då inte någonting förr eller senare? Inte ens ett hej??
Nu har jag klantat till det och gett honom ett smeknamn så att jag inte kan låta bli att skratta lite varje gång jag ser honom vilket blir totalt fel.. Jag flörtar inte tillbaka, absolut inte. Jag har min Bo och honom är jag nöjd med. Men det är klart att man blir glad när någon så tydligt visar att han gillar mig. Han ser ju definitivt bra ut också!! Så om det är någon trevlig kvinna där ute som vill ha någon att mysa med i vintermörkret så säg till för jag har en över!


Stora feta omtentor

Ojojoj.. Då har vi tenta i verksamhetsstyrning imorgon! Jag kan absolut inte koncentrera mig när jag pluggar så verkligen INGET fastnar! Men jag försöker i alla fall, det är väl det som räknas? Mycket av att det går dåligt är för att jag är irriterad över hur vår utbildning är upplagd. Det vi ska ha tenta på imorgon är sådant vi inte har gjort på 5-6 veckor, illa!
Varför inte ha tentan INNAN vår LIA för 4 veckor sedan när man fortfarande hade kvar det i huvudet?

Idag hade vi vår sista lektion i hälsoinformatik innan tentan i det. Den tentan är den 7 januari om jag inte minns fel! Helt jävla stört! Sist vi hade hälsoinformatik var också 5 veckor sedan och nu återstår 3 veckor till tentan, utan en enda föreläsning eller repetition.

ÄR DET DETTA SOM KALLAS PLANERING?!?!?!

Det som känns lite knäppt är att jag inte alls känner mig stressad trots att jag är övertygad om att jag inte kommer klara tentan imorgon. Det är ju en hel termin kvar att ta igen det sen. Kanske är fel av mig att tänka så.

Sov gott

Bo kom hit och hälsade på en snabbis innan jobb och det var verkligen mysigt! Men han körde tyvärr igen för att jobba natt och lämnade mig här i sängen ensam. Jag har verkligen jättesvårt att somna när han precis har lämnat mig, varje gång. Det som är skönt är att han kommer hit när han har slutat och då hinner vi väl ligga i sängen tillsammans en kvart eller något innan jag måste gå upp.


Dagens diss: "Det är ok att vara blåst men du behöver inte gå till överdrift"

JORDBÄVNING!?!?!!



Jag vaknade i natt av att garderobsdörren slog hela tiden och sängen skakade. "vafan, drömmer jag?" tänkte jag. Sängen kan inte skaka, det är omöjligt! försökte jag intala mig själv. Jag somnade om igen ganska fort. Vaknade en stund senare av att jag fick ett sms "kände du jordbävningen?!"

Det var tydligen det kraftigaste skalvet som drabbat Sverige sedan 1904. Epicentrum var i sydöstra Skåne och enligt den preliminära mätningen uppgår skalvet till 4,7.

Både läskigt och häftigt!


Att söka uppmärksamhet.

Ful? Ska du säga som aldrig ens kommer i närheten av att vara snygg
trots allt ditt löshår, lösnaglar och tonvis med smink. Jag är däremot
naturligt vacker. Jag är ärlig. Jag är mig själv. Folk älskar mig för den
jag ÄR, inte FÖRSÖKER vara! Du kommer aldrig ens komma i närheten
av ett sådant lyckligt liv som jag har. Du är misslyckad, jag är Miss Lyckad.
Lämna oss och vår kärlek i fred.


Ovanstående text skrev jag som svar på att en liten tjej tycker att jag är ful.

Jag blir inte arg. Jag blir inte ledsen. Jag tycker bara det är sorgligt att folk måste söka uppmärksamhet på de sättet. Finns det inga (foster)föräldrar, släktingar eller vänner som kan ge bekräftelse? Måste människan söka bekräftelse genom att försöka trycka ner andra? Jag tar inte åt mig för att en liten tjej säger att jag har små bröst. Varken jag eller någon annan tycker att dom är små. Dom är perfekt formade och helt utan bristningar.

Jag är som sagt varken arg eller ledsen så även det har hon misslyckats med. Jag skriver bara detta för att hon är i extremt stort behov av att få uppmärksamhet och uppmärksamhet är allt jag har att erbjuda henne. Jag kan inte erbjuda någon ilska eller några tårar.

Det har gått ett helt ÅR människa! Ge upp! Jag förstår inte varför man håller på så! Varför ger man sig inte? Jag blir bara trött på henne.

Ser det ut som att någon äcklig liten tjej kan komma mellan oss? *Skrattar*




Begravning "Det finns en morfar i oss alla"

Jag hade kunnat skriva detta inlägget hur långt som hellst egentligen men det ska jag inte. Det är för känsligt och privat så jag håller det kort och endast med utvalda delar.

Dagen började med en ganska kaosartad morgon. Ringde och väckte min kusin när vi stod utanför och skulle hämta honom. När vi väl kom fram till Jim 45 minuter sena (pga andra saker med) åt vi frukost tillsammans alla kusiner och tränade därefter på låten ett par gånger och Jim läste upp det personliga talet vi har satt ihop gemensamt som han sen framförde i kyrkan.
När vi väl skulle köra började talet brinna så en del av orden försvann!?!
Vi hade verkligen flyt.. Men vi kämpade vidare och när begravningsgudstjänsten hade börjat kallade prästen upp oss ganska tidigt. Jim började talet (som fick rubriken "Det finns en morfar i oss alla") med att citera Andy: "med all respekt för prästen, men detta är något vi själv måste göra". Därefter beskrev Jim morfar och vilken underbar person han var med våra egna ord.

Därefter sjöng vi låten "du är för alltid en del utav oss" och det var väldigt svårt men det gick i alla fall.

"När natten så stilla sig sänker finns tystnadens tomhet hos oss
Och likt den klaraste stjärnan som blänker så stark är vår kärlek till dig"



Det stora hjärtat är från oss barnbarn och det lilla rosa är från lilla Bella och lilla Elsa, barnbarnsbarnen.




Lite fler bilder, klicka för förstoringar:


               
        Sjunger och gråter.      Barnbarnsbarnen, sötisar!      Kusiner, bror, brors sambo, jag 
                                                                                                        och pojkvän.


1 år...

1 år!

Vanligtvis brukar det vara Sanna som sitter här o skriver! Men inte idag..


För lite mer än ett år sen när både jag o Sanna var singlar och höll på att träffas så hade jag lovat henne en överraskning. Nyfiken som hon alltid varit frågade hon ut mig dag efter dag tills hon helt glömde bort vad jag lovat. Klart jag inte ville berätta, det förstör ju allt, och när jag märkte att hon hade glömt så åkte jag iväg och fixade min lilla gåva till henne.


På kvällen låg vi och höll om varandra, Sanna hade fortfarande inte nämnt något om överraskningen,

nervös som jag var tog jag fram min överraskning o gav henne och frågade om jag fick kalla mig för hennes pojkvän (som hennes mamma börjat undra vid detta lag)

Sannas svar var kanske inte det jag väntat mig och vid en sådan nervös stund börjar jag skämta bort det innan jag grävde ner huvudet djupt i kudden. Dagen efter hade hon ändrat sig och jag var lycklig!


Ni förstår säkert att det är ett år sen jag gav henne sin lilla överraskning som jag lovat, även om hon svarade nej så räknar vi ändå efter denna dag, naturligtvis vet hon inte om detta blogginlägg eller vad som väntar sig ikväll på vår ettårsdag heller!

Så jag hoppas ni har förståelse med att jag lånar Sanna ikväll.


// Den lycklige


Känslomässig kaos..

Igår var jag på Nova med Micke. På kvällen passade jag hundarna och tittade på tv hos mormor. Idag var jag hos en kändis och tränade inför begravningen på torsdag. Sen åkte jag, Andy o Sandra till mormor och hjälpte henne att möblera om.

Det var min helg i korta drag!

Nej men "kändisen" jag var hos idag är en av mina kusiner. Visst, han må vara känd, men för oss är han fortfarande samma underbara människa och lika mycket/bra kusin som alla andra. Vi tränade på låten vi ska sjunga och gjorde om den lite. Vi pillade även ihop lite material till det Jim ska säga om morfar så som vi barnbarn upplevde honom. Det var väldigt svårt att sätta ord på vilken människa han var för oss för han var ALLT. Hur hur uttrycker man det?

Idag när jag satt i bilen kom tårarna som från ingenstans och bara forsade ner. Alla mina känslor krockar och det råder känslomässig kaos i min kropp för tillfället. Jag fasar för begravningen. Det kommer bli enormt jobbigt och jag mår dåligt bara jag tänker på det. Samtidigt är jag stolt att vi ska göra detta för honom. Hade han vetat att vi skulle göra detta hade han blivit enormt rörd. Eller jag VET att han vet våra planer, han bevisar ju gång på gång att han finns med oss, älskade morfar! ♥ Och så är det min och Bos ettårsdag imorgon och det ska vi fira. Så nu tänker jag ömsom på begravningen, ömsom på ettårsdagen. Det är verkligen en enorm krock mellan glädje och sorg för tillfället.

Den här begravningen kommer vara den mest personliga som jag har varit på. Den som kommer vara mest anpassad efter den som har gått bort.



Alla 7 kusinerna. Tyvärr är en kusin i Thailand och kan inte vara med på begravningen.
Någon mer än jag som får lite Dawsons Creek- feeling av denna bilden?



En ängel ska bära vår hälsning till dig, du är alltid en del utav oss

Idol 5/12

Jaha, då gick Kevin och Alice till final precis som väntat. Men jag måste bara påpeka att Robin har blivit grymt bra och utvecklats enormt mycket. Sen är han ganska snygg och det är alltid ett plus! Fast jag gillar inte hans mun..

Lärt mig mycket

Idag har jag varit på smärtenheten igen och lärt mig massor. Inte bara om själva jobbet där utan annat viktigt i livet om hur man ska tänka och agera, ungefär. Det har varit två intressanta dagar och jag är glad att jag bad om att få gå dit.

Jag ska nog gå och lägga mig en stund nu. Sova en timme eller två. Jag kunde inte riktigt sova igårkväll så jag är duktigt trött. Det jävliga är att jag saknar Bo massor och vi ska inte träffas förrän på måndag.

Årets julfest på onkologen!

Då har man nästan precis kommit hem från årets julfest på onkologen. Den var ungefär som förra åter förutom att vi slapp vänta på maten i två timmar. Jag är glad att jag valde att inte dricka så att jag kunde köra hem. Det hade blivit för bökigt med buss hem och dit imorgon bara för att dricka vin till maten och sen behöva lämna stället samtidigt som man svalde sista biten mat. Tur att där är så mycket trevligt folk annars hade de varit drygt.

Innan julfesten började rusade jag ner på stan och köpte ett par byxor. Letade i ALLA affärer tills jag till slut hittade dessa. Bild kommer inte än eftersom jag nog ska ha dem på Bos och min ettårsdag på måndag och han ska inte se dom innan dess.. Jag ska i alla fall ha dom på begravningen nästa vecka.

Snö Snö Snö!

Kom precis hem från stan. Tog en fika med Micke i stan efter praktiken och fy för vad mina fötter blev blöta. Gjorde helt fel skoval i morse men det gör inget. Jag frös ändå inte eftersom min jacka är så underbar!

Nu ska jag mysa med Bo som precis kom hit, helt oanmäld!



Lite tankar mitt i praktiken..

Dagen började med att jag satt fast i bilkö mer än 50 minuter!!! Lyckat.. Kom duktigt försent till praktiken, men vad gör man? Man sitter där man sitter och även om man blir stressad så det är bara att gilla läget. 
När jag väl kom fram blev jag inslängd till chefen direkt eftersom det har skett ett missförstånd. Mina lärare säger olika saker om den här perioden vilket har lett till att jag har blivit besviken nu när jag väl kom ut. Plus att jag inte kommer ha möjlighet att uppfylla målen.

Men under mötet löste det sig bra och jag kommer i alla fall att komma väldigt nära att uppfylla målen.


Målen är ju också viktiga för att kunna skriva rapporten. Uppfyller jag inga mål har jag inget att skriva om. På tal om rapporten så sitter jag faktiskt och skriver lite på den nu på praktiken. Sitter faktiskt på Idas plats (Haha Ida!) eftersom hon är sjuk. Jag hoppas hon kommer imorgon fast då är ju inte jag här. Jag ska va på smärtenheten torsdag och fredag!


Återbesök

Vaknade inatt med en djävulskt dunkande huvudvärk. Räligt! Somnade till slut om igen för att vakna upp kl 7, fortfarande med huvudvärk. Mailade min handledare att jag tänkte stanna hemma och låg därefter kvar i sängen och blundade till kl 12.

Sent i eftermiddags var vi på återbesök hos veterinären med Dibban. Hon var förvånansvärt bra i både ryggen och benet så här fort! Hon blev helt friskförklarad och veterinären blev lycklig. Veterinären sa att jag kan börja sätta igång henne nu igen men efter en kort diskussion kom vi fram till att jag låter henne vila några veckor till så att hon får hela sin vintervila nu.


AJ AJ!!

Fy för vilken huvudvärk jag har nu! Bäst att jag går och lägger mig om jag ska lyckas ta mig upp ur sängen imorgon..

Måndag

Hela gårdagen spenderades med Bo. Vi tittade på två lägenheter och var på julskyltning i Eslöv. Där mellan hann vi också ett besök på Nova.

Idag var jag tillbaka på praktiken. Vi var på studiebesök på Klin Fys vilket i alla fall jag tyckte var spännande. Lisa och Lotta verkade inte lika roade ;) Jag lovade mamma att hälsa till hennes kollegas (Tess) man Henrik om jag såg honom. Han är verkligen trevlig och vi har stött på varandra innan. Efter en snabb rundvandring insåg jag att jag hade kunnat vandra runt där i en vecka utan att stöta på honom så jag fick lägga ner tanken om att hälsa.
Innan lunch blev jag, Lisa och Lotta uppdelade för att vi skulle vara med och se hur olika undersökningar går till. Jag skulle vara med under ett arbetsprov och blev väl informerad om hur ett sådant går till i säkert 15 minuter innan första patienten kom in. Efter en stund kom även läkaren intraskande i rummet och det visar sig vara Henrik!?!! Hur stor är chansen lixom??




 
Julskyltning i Eslöv..

RSS 2.0