Sjuk vovve :(

Helgen har gått riktigt fort och jag har knappt ens hunnit uppfatta att den har paserat. Det har varit full fart men nu kan jag inte komma på vad jag har gjort. Kanske för att jag är ganska blockerad från alla andra tankar just nu för min hund är sjuk. Det kom ganska plötsligt imorse och jag är riktigt orolig. Är han så här imorgon också åker vi in med honom direkt. Man måste ju avvakta först. Han vill inte äta, knappt dricka, kan knappt gå, reagerar bara med två små svansviftningar när någon kommer och man får tjata ut honom och kissa så kissar han en liten skvätt och går sedan in igen väldigt långsamt.

Och nej, jag vill inte att folk ställer massa diagnoser på detta nu eller säger att vi borde åkt in direkt idag. Sånt är bara jobbigt i ett sådant här läge. Mamma har jobbat på djursjukhus i mååånga år så hon är inte helt bakom flötet när det gäller sjuka djur.

En bild på min underbara, pigga, busiga och glada hund i vintras:


Vårruset!

Jag fick precis mail!

"Du är nu en av de 50 tjejer som springer vårruset 2009 tillsammans med Susanna, Jane  och Mix Megapol Malmö den 4 maj."

Jeeej vad det ska bli roligt! Vi ska samlas i Mix Megapols tält innan loppet. Det ska verkligen bli roligt! Jag har aldrig sprungit något lopp innan och jag springer nästan inte överhuvudtaget... Jag sprang 5 km på löparbandet i onsdags och var helt slut efteråt. Det var knappt så att jag inte ens orkade! Men vadå då? Jag ska klara av detta!! Bara jag inte kommer sist av alla Mix Megapol-tjejerna. Önska mig lycka till!


Absolut mango

En flaska Absolut Mango står nu på min hylla redo för morgondagen och ölen är på kylning! Imorgon ska jag och Bo hem till Andy och Sandra. Jag hoppas det blir lika trevligt som vanligt!
Sitter och letar efter roliga grejer att blanda Absolut Mango med. Planerna hittills är äpplejuise eller passionsfrukt om inte Bo hittar något annat :) Mango och passionsfrukt låter mycket gott!

Är det någon annan som har något förslag så säg till!


NIMROD

Diskussionen om NIMROD går het för tillfället. För er som inte vet utger sig NIMROD för att vara en manlig psykopat med en hel rad diagnoser och människan bloggar dagligen. Jag har läst bloggen i några månader och funderar varje gång på vad det är för människa som sitter bakom den. Många spekulationer dyker upp och en del påstår att det är den kvinnliga författaren Yesim Bilgic som ligger bakom. Läser man kommentarerna på bloggen verkar en del tro att det är på riktigt. Jag har hela tiden förstått att det inte har varit på riktigt, men tanken på att det skulle vara en kvinna har faktiskt inte slagit mig förrän nu. I början äcklades jag av bloggen sedan började jag tycka att den var intressant och nu är jag fast.

I vilket fall som hellst är bloggen absolut läsvärd. http://nimrodofobi.blogspot.com/ Läs, men akta er för att bli beroende av den här sjuka bloggen!

Träning + sambo

Fy vad skönt det var att träna idag! Först ett pass bodypump och efter det sprang jag lite på bandet. Under bodypumpen pressade jag mig som attans. Vissa muskelgrupper är viktigare för mig som ryttare så som ben, rygg mage osv och där pressar jag mig ännu mer. Men det är så skönt efteråt! Fast idag ställde jag mig på löparbandet ett tag och sprang lite. Jag måste ju börja nu i och med utmaningen!



Det där med att jag var så arg och irriterad igår var p.g.a. att vi var mitt uppe i budgivningen på lägenheten vi ville ha. Den andra killen bjöd satan så jag satt mest med telefonen i örat och pratade med mäklaren och höjde budet gång på gång. Det är även internetsidor med inredningssaker jag har tittat på senaste tiden och varit i affärer. Har inte kunnat skriva något förrän alla har vetat, men det är så att jag och Bo ska bli sambos på riktigt! Nu är det bara en tidsfråga när..

Intensiv dag!

Den här dagen har gått i ett och det är underbart! Började tidigt med att rida och som vanligt (känns väldigt konstigt att skriva "som vanligt") gick det mycket bra! Hon går inte i världens snyggaste form men det är inte det viktigaste just nu. Hon har inte orken att bära sig i en högre/lagom form men hon är verkligen lyhörd för vad jag vill och jag tränar en del på att rida framåt och ta tillbaka. Jag får ju inte rida 100% än så jag får ta det lugnt vilket är svårt nu när det känns så bra. När jag väl har kommit upp vill jag inte hoppa av!

Efter stallet körde jag snabbt till Lund och höll på med examensarbetet. Det gick mycket bra och det känns som att vi kom en bra bit på vägen idag!
Sedan gick jag en lång runda med Shaggan och Ludde som var här hemma. Vi gick och kollade på bilar och hälsade på mormor.

Snart ska jag och Bo träna, efter det ska jag sova tidigt!

Knutsborg på tv.

"Vi" var precis med på nyheterna. Det snackades än en gång om den 17%-iga hyreshöjningen (högst i sverige) här på Knutsborg och det dåliga underhållet. Inte för att jag behöver bry mig om att hyrorna blir svindyra direkt men det är intressant att följa om de höjs så mycket som planerat. Vi flyttar ju nu i juni när den första av 3 hyreshöjningar har ägt rum. Vi är inte direkt ensamma, här är minst 5 som har sagt upp sina lägenheter än så länge. Det blir antagligen fler som flyttar när förhandlingen är färdig och hela höjningen är gjord. Men det ska dom ha, jävla Starfast!

Schizofren?

Hoppet tänds, hoppet släcks. Hoppet tänds, hoppet släcks. Gång på gång på gång. Hela tiden blir jag irriterad på mig själv och ibland kan jag inte låta bli att skratta. Ibland tror jag att jag är schizofren!

Nu ska jag återgå till min kära telefon som jag har haft i örat i princip hela dagen...


Arg!

JÄVLA FITTA!!
Nu är jag arg och besviken.

Så lycklig

Shit vad saker och ting har klaffat idag! Morgonen blev lite smått kaotisk och ingenting gick som jag ville innan jag väl kom iväg. Stackars Ulrika fick vänta länge på mig innan vi satte igång med intervjuerna men sedan gick allt som på räls!  Jag sprang inom kirurgen och skulle hämta ett intyg om anställningen också! Fick dock hälsa på hur många människor som hellst på vägen. Sedan satte vi igång med intervjuerna och det flöt på bra. När vi var färdiga med det pratade jag med Lilian en stund och därefter åkte jag hem och väckte min älskade Bo. Vi var på några ärenden och kollade i affärer och sedan körde vi hem och fikade hos mormor. Andy och Sandra kom också dit och berättade om deras husletande.

Måndag!

Äntligen måndag och dagen jag har väntat på! Det ska bli en spännande dag och vi får se vad den ger!

Hoppas alla får en trevlig dag med denna underbara solen som strålar varje dag!

Puss och kram på er!

Söndag

Jag är alltid dålig på att blogga på helgerna. Det händer inget roligt som är värt att berätta men ändå händer det saker hela tiden så jag inte hinner sitta vid datorn.
Eller i morse satt jag vid datorn i flera timmar och kollade runt på olika roliga sidor. Hittade massa fina saker! Jag kommer visa er i sinom tid. Hästen fortsätter att vara riktigt underbar och det glädjer mig verkligen. Är bara jäkligt sugen på att komma ut på tävlingsbanorna igen.. Vill ha något att se fram emot och träna för! Dock måste jag först se till så att hon blir friskförklarad en gång till nu när hon är igångsatt men det känns inte som att det kommer vara något problem.

Jag har också tvättat min bil idag och tränat body pump. Shit vad tungt det var idag! Men sån är jag, så fort jag kan röra mig efter en muskelgrupp lägger jag på mer vikt nästa gång, typ. Men nu ska jag ta det lugnt ett tag, jag måste ju inte vara halvdöd efter varje pass! 

Imorgon händer det grejer! Ska bland annat hämta ett intyg om att jag har fast anställning, intervjua folk på onkologen och lite annatt. Det ska bli spännande och jag är faktiskt nervös.. Jag hoppas att det kommer gå bra!

Så kallat lönesnack

Oj vilken stjärna till häst jag har! Hon är sååå underbar nu!

När jag var i stallet ringde även... ehm ja.. vad ska man kalla henne? Inte min chef men hon som i princip har tagit över rollen för att få dit mig eller vad man ska säga. Väldigt klyddigt det där men det får ju vara som det är när det inte blev som det skulle. I vilket fall som hellst skulle vi diskutera lön men vi skrattade bara båda två. Det går inte att diskutera sådana saker med folk man "känner"! Eftersom hon inte anställer folk i vanliga fall vet hon inte vad jag bör ha i lön men hon vill ju vara snäll mot mig och jag vill ju inte vara elak tillbaka. Det blev en väldigt konstig situation men hon hade pratat med en personalspecialist innan som hade sagt vad hon fick ge mig som absolut max. Det lär ju vara den lönen jag hade fått annars också om allt hade blivit som planerat. Nu får man ju ta det för vad det är och jag ska vara riktigt glad att jag fortfarande har jobb! En fördel är att jag är tillgänglig att börja som timanställd redan nu i stället för i slutet av maj. Ska nog börja redan nästa vecka så smått!

Nöjd med lönen? Njäea.. Men jag har i alla fall fast jobb direkt efter min utbildning så jag har väl ingen rätt att klaga. Klart att man alltid vill ha mer..!

Ska dit till henne på måndag och hämta ett intyg om att jag har fast anställning där eftersom det nu av förklarliga skäl kommer dröja ännu ett tag innan jag får mitt anställningsbevis.

Det är hemskt hur livet kan vända så fort..  Helt skrämmande!

Nej nu ska jag blunda en stund, sen ska jag iväg.

Utmaningen!

Jag kom på att jag har glömt att berätta om den där utmaningen jag fick i lördags! Min kusin har utmanat mig i att springa ett lopp på ca 1 mil till hösten eller nästa vår. Hur vi ska räkna ut vem som vinner har vi inte riktigt kommit fram till eftersom om en man och en kvinna börjar med lika lite kondition och tränar exakt lika mycket är ju faktiskt mannen starkare ändå. Är det någon som har något förslag på hur man ska räkna ut detta så jämnt som möjligt??
Eller för att göra det väldigt enkelt så får jag bara se till att få bättre tid än honom så är ju saken klar!

Först trodde jag att det skulle bli en lätt match för min del eftersom han inte har tränat sedan han muckade för 2 år sedan. Tyvärr kom jag på efter ett tag att han har spelat fotboll hela sitt liv innan dess så han har nog lätt för att komma tillbaka, attans! För tillfället är min kondition på noll men jag hoppas att jag får upp den snabbt igen!


Jag ska vinna!!!

Utröstad!

Jag skulle surfa rundor lite för att sortera tankarna men jag fastnade på tv4.se med robinson-spelet. Sjukt illa för jag kunde inte slita mig sen! Men nu måste jag verkligen sova, ska ju upp tidigt imorgon! Har ingen tid att passa men jag tycker om att gå upp i tid och inte sova bort hela dagen.


Usch

Kom hem från mormor för en stund sedan och fick ett hemskt besked. Blev riktigt tagen. Det är verkligen hemskt.

Dead horse walking

Bo var med när jag red igår så han fotade lite! Mest för att jag själv ska se hur hon går, hur jag sitter osv. Givetvis blev det inga superbilder med tanke på var vi är just nu, dead horse walking i princip. Det är väl 6-7 veckor sedan hon blev felaktigt utdömd.
Där blev faktiskt några bilder som man vågar visa för folk utan att skämmas allt för mycket.



Ingen bra dag..

Det går fan inte bra för mig idag. Har massa samtal att ringa och grejer att ordna idag men jag får inte tag i en enda? Allt är tydligen emot mig idag. För en stund sedan blev jag arg, men nu kan jag inte annat än att skratta!

LIVET ÄR HELT JÄVLA FUCKING UNDERBART!

Idag är en sådan dag då livet är helt underbart!
Jag red min fina häst i det fina vädret idag och det gick helt underbart bra. Hon är så jäkla fin min lilla Dibba. Hoppas bara att hon håller nu under igångsättningen. För varje dag som går får jag större och större förhoppningar om att vi snabbt kommer att komma tillbaka, starkare än någonsin! Red med kandar idag för att lättare få ihop henne utan att göra så stor grej av det hela och allt funkade perfa!
Synd bara att jag har noll ridkänsla för tillfället så jag vet inte om det är så bra som det känns. Men så länge hon håller alla benen relativt nära marken och gör vad jag ber henne utan att protestera så borde det ju vara bra? För att vara Dibban i alla fall?

Jag och min lilla vovve åkte och hälsade på mormor i ett par timmar idag. Andy och Sandra kom också efter att dom hade kollat på ett hus.

Nu sitter jag och dricker champagne och planerar lite saker som än så länge är lite hemliga ;D Men ni kommer att få veta, förr eller senare!



Dibba 4 år, liten bebis!

Påsken har varit fullbokad!

Jag har varit så otroligt dålig på att uppdatera! Men jag har haft fullt upp nu i påsk så jag har inte ens hunnit sitta vid datorn. Jag har inte haft internet heller eftersom det pajjade när vi hade strömavbrott i fredags.
I stället för att skriva allt jag har gjort sammanfattar jag det viktigaste:

♦ Varit med Kristin på träning
♦ Ätit påskmiddag med mormor, Andy och Sandra
♦ Satt ljus och blommor på minneslunden till morfar
♦ Tränat body pump
♦ Handlat på Nova
♦ Varit på middag hos min kära moster
♦ Blivit utmanad av min kusin! (mer om detta senare)
♦ En heldag på Elmia

Så jag ber om ursäkt mina kära läsare, det har varit fullt upp!

USCH FÖR FJORTISAR!

Finns det något folk jag inte kan med så är det fjortisar. Idag fick jag än en gång detta bekräftat när jag satt på bussen på väg hem från Lund. Där satt två små tjejer och kommenterade glatt och ljudligt folk utanför bussen. Kommentarer som  "Kolla henne, hur kan man gå ut med sådana byxor?" "Och hon där, hon har fan inget liv." "Hon har aldrig varit hos en frisör i hela sitt liv" var kommentarer som hördes över hela bussen genom Lunds city. Vissa kommentarer var värre men ni fattar poängen.

Hur såg de här människorna ut själv då? För jävliga! Dom hade mage att sitta och kommentera helt vanliga människor medan dom själv satt där i sitt nyfärgade hår ljusare än platinablond som fortfarande stank väteperoxid. Som om inte det var tillräckligt fult var deras ansikte fulla av massa brunkräm i den mest oranga färgen som finns att köpa, givetvis utkladdat i håret så det vita hade oranga fläckar överallt.

Det är verkligen inte snyggt över huvud taget!!

USCH!

Tripp till onkologen

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Onkologen för att samla in enkäter som vi delade ut förra veckan. Idag är det extra jobbigt att gå upp och lämna Bo i sängen, varför vet jag inte men jag vill verkligen inte.
Jag måste försöka hinna till banken idag också så jag kan få mina pengar. Hoppas jag hinner annars är det illa!


Trötter

Jag och Bo har varit duktiga och tränat idag. Nu är jag så jävla slut och ska sova. Jag kommer somna som en stock direkt!

Sov gott, pusspuss

Idag är det ingen vanlig dag..

För idag är det dag 8 i månaden! Vad är det med det undrar ni säkert. Jo det är ju den 8 december jag och Bo blev tillsammans så idag är det 1 år och 4 månader ♥


Onsdag

God morgon!
Idag blev det lite sovmorgon för min del. Skönt med tanke på att jag gick upp så pass tidigt igår. Nu ska jag ringa min vårdcentral och sen pallra mig ner och äta frukost!


Blogglovin

Follow spalm

Nu har jag skaffat blogglovin så alla som har det måste komma ihåg att lägga till mig!
Ni som inte har Blogglovin får i stället lägga till mig i bokmärke eller favoriter, kalla det vad ni vill :)



Flytt på G

Jag glömde ju helt bort en liten detalj i mitt liv! Vi ska flytta till hus. Eller ja, vi och vi.. Mamma och Jonas ska köpa hus och som det ser ut i dagsläget så flyttar jag med till en början. I början av juni är det dags. Hur länge jag stannar där sen får framtiden utvisa. Jag vill ju flytta så fort som möjligt men samtidigt måste jag spara i alla fall lite pengar först för att kunna köpa grejer som behövs. Men sen beror det på Bo också, får han behålla sitt jobb är ju saken klar. Beslut får fattas när vi vet hur det blir med allt varsel på hans jobb..



Helgen som varit

Jag hann aldrig med någon uppdatering igår, illa! Tar den nu i stället.

I lördags åkte jag och Bo till Nova. Han skulle ha en ny skjorta att använda på kvällen. När vi kom hem städade jag massor på mitt rum och därefter tog vi en tur till hästen. På kvällen åkte vi till Eslöv dit vi var bjudna på inflyttningsfest. Ida och Jonas har flyttat från sin etta till en mycket fin trea. Där bjöds vi på otroligt god mat och jag kunde nästan inte sluta äta :) Drack massa gott och stannade halva natten. Om Ida är snäll kanske det kommer en bild därifrån senare någon gång!

I söndags vaknade vi upp tidigt och körde hem till min kära mormor och fikade. Sen körde vi till hästen där jag red och hade insläpp. På kvällen åkte vi faktiskt och tränade body pump och det var verkligen härligt. Jag har börjat ta lite mer vikter nu och då får man en extra kick. Än så länge lägger jag på lite mer efter halva låten och då är det precis så att jag orkar hela. Nu ska jag bara jobba på att öka tidigare och tidigare för att sedan kunna ta hela låtarna med mer vikter!

Igår åkte jag till stallet vid 12 och red min lilla stjärna som skötte sig utmärkt. Därefter åkte jag med Kristin på hopptävling.

Nu sitter jag här. Hur trött som hellst. Kaffet är precis färdigt och jag ska fixa en stor bulle. Vi red ut i skogen idag 6.30 vilket var väldigt härligt. Dibi skötte sig kanon även idag. Hoppas hoppas hoppas hon kommer sköta sig lika bra när jag slutar ge henne lugnande..


Fint väder

Fy vilket underbart väder det är idag igen! Lite molnigt dock men man ska inte klaga! Jag ska till stallet nu och rida min söta lilla häst som ska vara lika snäll som de senaste dagarna, sen ska jag med Kristin på hopptävling. Uppdaterar mer ikväll när jag kommer hem och då berättar jag lite om hur helgen har varit osv :)

Livet leker!

Jag är så glad för tillfället! Min häst var en riktig pärla idag när vi red. Idag kändes hon bra igen, sist jag red kändes hon inte helt 100. Just nu är det ju svårt att veta om hon har ont, om hon tror att hon kommer ha ont eller om hon helt enkelt bara är dum. Hon visar ju väldigt tydligt när hon har ont men kan även protestera bara för att.
Det har inte kommit några protester än utan bara några antydningar till det förra gången. Men idag gick hon jättebra! Ingen tvekan om någonting så jag blev glad.

När vi gick tillbaka till stallet var det riktigt fint väder och solen bara strålar! Man blir så glad av en klar blå himmel och strålande sol.

Att jag har fått jobb gör ju inte saken sämre direkt. Jag är helt överlycklig. Det känns som en helt ny värld har öppnat sig.

Har skrivit några rader till examensarbetet men nu kan jag knappt inte hålla ögonen öppna, sov väldigt oroligt inatt och vaknade hela tiden, plus att jag sen gick upp tidigt. Så jag tänkte lägga mig och sova 20 minuter. MAX 20 minuter får man sova på dagtid, annars blir man tröttare än innan och förstör sin dygnsrytm, tänk på det!

Sen ska jag lägga in någon bild från igår :)

Dags att fira!!

CHAMPAGNEN LIGGER PÅ KYLNING!! NU SKA DET FIRAS!!


OTROLIGT BESKED!

Idag är det också mycket att göra och det är så härligt!

Började dagen med att gå på ett möte och delade ut en enkät som sekreterarna ska fylla i under en vecka. Sen ringde jag till en enhetschef som ville träffa mig för en intervju. Bestämde först fredag och sen sa jag lite halvt på skoj "annars kan jag komma upp direkt". Jag berättade att jag hade varit på möte och var på väg hem så jag befann mig i huset. Hon tyckte det var riktigt coolt och skulle samla ihop sina sekreterare direkt. Så jag vandrade upp där och blev intervjuad av 4 pers. Jag tycker det är såå elakt att sitta 4 pers och vrålglo på en liten stackare. Men tydligen gick det bra, hon ringde precis och frågade om jag vill ha jobbet! HERRE JÄVLAR! Jag blev helt chockad! Vem tackar nej till en fast anställning?!?! Inte jag i alla fall! Ska börja som timanställd de två sista veckorna i maj för bredvidgång och den 1 juni blir jag fast anställd! Det är fan inte illa!


RSS 2.0